FOTO Natura capătă culoare. Frumuseţea peisajelor din capătul muntos al Dobrogei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sfinxul dobrogean, ciudata stâncă din Munţii Măcinului Sursa turism-macin.ro
Sfinxul dobrogean, ciudata stâncă din Munţii Măcinului Sursa turism-macin.ro

Oamenii locului au surprins în imagini trezirea la viaţă a naturii în cel mai împădurit capăt al Dobrogei. Peisajele capătă culoare, în aşteptarea momentului în care totul va fi o explozie de frumuseţe.

Fotografiile au fost făcute la Măcin, în Parcul Naţional al Măcinului, în locul unde Dunărea se întâlneşte cu uscatul şi la Piatra Fetei. Localnicii sunt mândri de peisajele naturale şi le promovează, inclusiv prin Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Măcin

Zona este plină de obiective turistice: Parcul Naţional Munţii Măcinului, Pădurea Valea Fagilor Piatra Fetii, Izvorul Fântâna de leac din Munţii Măcinului, Lacul Iacobdeal, Dunărea veche – Braţul Măcin, apoi Monumentul Eroilor din Măcin, Hanul vechi şi Geamia din Măcin, Mănăstirea Măcin, Castrul roman Arrubium (Măcin), cetăţile romane de la Troesmis (lângă Turcoaia), Cetatea romano-bizantină Dinogeţia (Garvăn), Cetatea Argamum, Cetatea Ibida (Slava Rusă), Casa memorială Panait Cerna (Cerna), Popina Blasova (rezervaţie naturală) în Balta Brăilei, Punctul fosilier Dealul Bujoarele, Crama dobrogeană şi Pivniţa lui Terente, casele cu arhitectură tradiţională dobrogeană (Enisala, Luncaviţa, Văcăreni, Garvăn şi Jijila), Centrul muzeal ecoturistic Delta Dunării (Tulcea), mormântul lui Sari Saltuk Baba (căpetenia tătarilor care a descălecat în anii 1200 la Babadag), Triunghiul mănăstirilor Cocoşu-Celic Dere-Saon etc.

Măcinul este situat aproape de Dunăre, la 150 kilometri distanţă de Marea Neagră, cu un munte „la picioarele sale” - după cum descriu gazdele. 

GALERIE FOTO DIN ÎMPREJURIMILE MĂCINULUI

„Măcinul îşi are din cele mai vechi timpuri locul său pe harta României, iar, în ultima perioadă, pare să-şi găsească o bună poziţie şi pe lista locurilor care trebuie neapărat vizitate. Este considerat a fi unul dintre vechile centre urbane ale ţării. Localitatea este un oraş din judeţul Tulcea, regiunea Dobrogea şi este cel de-al doilea centru urban al judeţului Tulcea, după numărul de locuitori, potenţialul economic şi perspectivele de dezvoltare.

Oraşul Măcin este aşezat pe un platou terasă, străjuit în partea de nord-est de vârful Suluc, la sud-est de carierele de piatră de la Iacob-Deal şi Turcoaia, la nord-vest de culmea Urliga, iar la vest de Dunărea Veche. Localitatea este situată în partea de sud-est a României, în partea de nord-vest a judeţului Tulcea, la 15 de kilometri de municipiul Brăila, 40 de kilometri de municipiul Galaţi şi la 80 de kilometri de municipiul Tulcea. La nord, oraşul Măcin se învecinează cu comuna Jijila, la vest, cu comuna Smârdan şi fluviul Dunărea, în sud se află comuna Carcaliu, iar în sud-est este poziţionată comuna Greci“, este specificat pe site-ul de prezentare a Măcinului

Oraşul Măcin mai este descris ca un nod de legătură între Dobrogea şi Muntenia, asigurând accesul către judeţul Brăila prin punctul de trecere cu bacul de la Smârdan. De asemenea, oraşul Măcin reprezintă un nod de legătură între Dobrogea şi Moldova, asigurând accesul către judeţul Galaţi, prin punctul de trecere cu bacul de la I. C. Brătianu. Măcinul se află la răscrucea unor importante drumuri de legătură din ţinutul dobrogean, permiţând accesul către Tulcea (şoseaua E87) şi Constanţa. Relieful oraşului Măcin se compune din trei forme principale: Munţii Măcinului, câmpia marginală şi Lunca Dunării. În Măcin funcţionează o parte a Administraţiei Parcului Naţional Munţii Măcinului. 

Pe aceeaşi temă: 

FOTO Cel mai spectaculos loc de pe litoralul României este o îmbinare abruptă dintre uscat şi apă

FOTO Dobrogea cea frumoasă. Locul pitoresc aflat aproape de oraş, care îşi păstrează natura sălbatică

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite