Fata care a suferit arsuri pe 50% din suprafaţa corpului, plimbată 40 de ore între spitalele din România, a murit într-un spital din Belgia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mădălina
Mădălina

Mădălina (25 de ani) a suferit arsuri pe 50% din suprafaţa corpului. După mai bine de 40 de ore în care a fost plimbată între spitale, fata a fost transportată în Belgia la un spital de arşi.

În urma unui accident produs la mijlocul lunii aprile, Mădălina a suferit arsuri pe 50% din suprafaţa corpului, având şi căile respiratorii afectate. Imediat fata a fost transportată de la Sfântu Gheorghe la Murighiol (judeţul Tulcea) cu o ambarcaţiune, apoi a fost adusă la Spitalul Judeţean Tulcea. Timp de aproape 12 ore, medicii din Tulcea au încercat să găsească un spital care să aibă secţie de arşi, fără succes.

Singurul semnal pozitiv a venit de la Timişoara. Imediat, elicopterul SMURD a plecat cu pacienta spre acel spital, dar la un moment dat, medicul din elicopter a fost anunţat că nu mai poate fi primită pacienta la spitalul din Timişoara, aşa că elicopterul s-a întors din drum şi a ajuns la Constanţa.

La Spitalul Judeţean Constanţa, Mădălina a fost ţinută sedată, declara la acea vreme Bogdan, fratele fetei, în speranţa că undeva în România se va găsi un spital care să o primească pe victimă.

După mai bine de 40 de ore de chin, Ministerul Sănătăţii a deblocat situaţia şi au transferat-o, pe 16 aprilie, la un spital din Belgia.

În urmă cu puţin timp, fratele acesteia a anunţat că Mădălina a murit în spitalul din Belgia.

Pe aceeaşi temă:

Verdictul înfricoşător al medicilor străini în cazul tinerei plimbate 40 de ore între spitale: „De mai stătea 2 zile în România, nu mai avea şanse de supravieţuire”

VIDEO Tânăra arsă pentru care nu s-a găsit niciun pat disponibil în România, trimisă în Belgia cu un avion al Forţelor Aeriene

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite