VIDEO El este tulceanul devenit erou în Italia după ce a salvat un copil

Un şofer român, erou naţional în Italia, după ce a salvat viaţa unei fetiţe

Îl cheamă Ion Purice, are 29 de ani, este din Tulcea şi a devenit cunoscut în Italia, acolo unde lucrează ca şofer de camion, după ce a salvat viaţa unei fetiţe de 8 ani.

Eroul tulcean din Italia are, la rândul său, un copil de trei ani, şi a impresionat prin reacţia spontană de care a dat dovadă, când a sărit să ajute o fetiţă de origine marocană, implicată într-un accident rutier.

La finalul săptămânii trecute, duminică, pe autostrada care leagă Veneţia de Milano, copila a fost lovită de un autoturism şi aruncată pe carosabil. Ion, tulceanul care conducea un TIR, şi-a poziţionat imediat vehiculul astfel încât să o protejeze pe micuţă de alte maşini care treceau prin zonă. Practic, el şi-a transformat TIR-ul într-un „scut“ pentru protecţia copilei, notează jurnaliştii de la gazetaromaneasca.com, o publicaţie care prezintă ştiri despre românii din Italia.

Deşi a fost rănită grav, fata este acum în stare stabilă într-un spital din Bergamo şi va supravieţui, au precizat cadrele medicale, citate de presa din Italia.

După ce a văzut imaginile surprinse de camerele de supraveghere, tatăl fetei şi-a exprimat dorinţa de a-l întâlni pe tulceanul Ion Purice, pentru a-i strânge mâna şi pentru a îi mulţumi personal pentru ceea ce a făcut pentru fiica lui. Italienii s-au mobilizat, iar în trei zile l-au găsit pe român.

Erou? Nu, nu sunt un erou. Pur şi simplu am făcut ceea ce ar fi făcut oricine altcineva în locul meu sau ar trebui să facă“, a declarat el prin telefon, dintr-un port din apropiere de Rotterdam. 

Am văzut că şoferul unei maşini accidentate făcea semne, iar pe carosabil se afla o fetiţă. Am acţionat fără să mă gândesc la altceva şi mi-am dat seama că trebuie să improvizez un fel de barieră pentru a proteja copilul. M-am uitat în spate să văd dacă vine vreo maşină şi am pus TIR-ul de-a curmezişul“, a povestit el pentru publicaţia Corriere della Sera.

Când la faţa locului a ajuns şi ambulanţa, Ion a cerut permisiunea de a-şi continua drumul, fără să bănuiască faptul că tocmai devenise un erou în ochii italienilor, comentează Corriere della Sera.

Reîntors cu tirul la sediul companiei pentru care lucrează, românul şi-a cerut scuze pentru întârziere spunând doar că a dat de un accident pe autostradă. Şi-a văzut de treabă, iar a doua zi a plecat în cursă spre Olanda. 

„Nu am prejudecăţi despre români. Le ofer de muncă oamenilor serioşi, iar Gion, aşa cum îi spunem noi, este un om serios şi profesionist“, a declarat şi şeful său, Renatino Bonato. 

Tot mai mulţi italieni cer ca preşedintele italian să îl decoreze pe român. 

 

Mai citiţi şi:

În urmă cu puţin timp, aceeaşi publicaţie din Italia scria despre fapte mai puţin fericite: dintr-o biserică românească din Italia au fost furate părţi din moaştele sfinţilor Epictet şi Astion.

FOTO Moaştele celor mai vechi sfinţi din România au fost furate în Italia. Arheologii sunt şocaţi de veste

Criminalul care a îngrozit Italia. Un român condamnat la închisoare pe viaţă după ce a sufocat şi incendiat un italian a fost arestat la Iaşi
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: