Directorul medical al unui Spital Judeţean, condamnat cu suspendare pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Judeţean Tulcea
Spitalul Judeţean Tulcea

Directorul medical al Spitalului Judeţean a fost arestat preventiv în luna octombrie 2019. Procesul a început repede deoarece a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii DNA.

Dumitrache Deniz-Taniure a fost directorul medical al Spitalului Judeţean Tulcea, fiind şi medic ginecolog. Ea a fost prinsă marţi, 15 octombrie 2019, în flagrant delict în timp ce primea mită de la un investigator sub acoperire. Iniţial, procurorii au reţinut-o pentru 24 de ore, apoi a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. În total, anchetatorii DNA au acuzat-o de 18 infracţiuni de luare de mită.

Medicul şi-a recunoscut faptele, semnând un acord de recunoaştere a vinovăţiei. Tribunalul Tulcea a condamnat-o, pe 14 ianuarie, la 3 ani de închisoare cu suspendare, iar 2 ani medicul nu mai are voie să ocupe o funcţie deconducere în cadrul unui Spital. Sentinţa nu este definitivă.

Conform unui comunicat remis presei, Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea anunţa că „din probele administrate până la momentul reţinerii medicului, a rezultat faptul că în perioada 09.07. – 15.10.2019, a pretins şi a primit sumele 400 şi respectiv, 300 de lei, în schimbul acordării asistenţei medicale unor persoane care nu aveau calitatea de asiguraţi în sistemul naţional de asigurări de sănătate”.

Pe aceeaşi temă:

Directorul medical al unui Spital Judeţean, arestat preventiv. Medicul este acuzat că a luat de 18 ori mită

Medic ginecolog, reţinut pentru luare de mită. Cerea bani pentru a trata persoane fără asigurare de sănătate

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite