De ce nu vin turiştii în Deltă: turism la negru, personal de specialitate insuficient, aeroport nefuncţional

De ce nu vin turiştii în Deltă: turism la negru, personal de specialitate insuficient, aeroport nefuncţional

Turişti în inima deltei FOTO M.I.

Localnicii şi autorităţile l-au informat pe ministrul Turismului, Bogdan Gheorghe Trif, care s-a aflat miercuri într-o vizită la Tulcea, care sunt problemele cu care se confruntă judeţul.

Ştiri pe aceeaşi temă

La întâlnirea la care au participat autorităţi locale, şefi de instutuţii, primari din judeţ, au fost abordate problemele existente în turismul tulcean, în special în cel deltaic, cum ar fi cele legate de funcţionarea Aeroportului „Delta Dunării”, practicarea turismului la negru, lipsa personalului de specialitate şi, mai grav, lipsa personalului, în general, lipsa fondurilor destinate promovării la nivelul primăriilor, revigorarea turimului tradiţional etc. 
 
În ceea ce priveşte disfuncţiile existente la nivelul aeroportului tulcean, Horia Teodorescu a ţinut să sublinieze: „Vreau să precizez, domnule ministru, că niciodată nu s-a pus problema ca Aeroportul Delta Dunării să fie închis. Într-adevăr, s-a pus problema reducerii cheltuielilor în baza bugetului disponibil, dar suntem în momentul de faţă în discuţii pentru achiziţionarea unei maşini de stins incendii, adecvată traficului aerian.
 
Ceea ce trebuie să se ştie este că, în luna decembrie, am intrat într-o altă analiză, a Autorităţii Aeronautice Române, prin care urma să fim clasificaţi în baza noilor condiţii impuse de Comisia Europeană. Sunt reguli mult mai drastice decât cele existente până la acel moment, reguli în urma cărora aeroportul a fost declasificat. Sper ca într-un timp record să rezolvăm şi problema declasificării aeroportului, astfel încât avioanele charter cu turişti, care ne interesează pe noi, să poată veni în acest sezon în Delta Dunării“.
 
Aeroportul Tulcea este nefuncţional. Pe 16 mai 2014, aterizase pe Aeroportul „Delta Dunării“ prima cursă de linie operată în ultimele două decenii în judeţ. Însă, zborurile operate de compania Fly România, de pe şi către Aeroportul Tulcea, au fost anulate. Ovidiu Tender, care adusese cu mare fast primii turişti pe aeroportul din Tulcea, a anunţat că renunţă la colaborarea cu compania Fly România din cauza unei datorii de 400.000 de euro. 
 
„Reprezentanţii investitorilor din turism şi-au prezentat punctele de vedere, venind şi cu unele propuneri vizând calificarea personalului din unităţile de cazare şi alimentaţie publică din Delta Dunării, iniţierea unei taxe de promovare la nivelul administraţiilor locale şi alte iniţiative care să determine practicarea unui turism durabil şi de calitate la nivelul judeţului Tulcea“, conform unui comunicat de presă al CJ Tulcea. 
 
Vă mai recomandăm:
 
 

 

citeste totul despre: