DANUBEPARKS Un traseu de studiu va reproduce habitatele din Delta Dunării şi alte zone protejate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vizită de lucru în Ungaria FOTO ARBDD
Vizită de lucru în Ungaria FOTO ARBDD

Proiectul Danubeparks continuă cu alte idei inedite: în cadrul unei întâlniri de lucru pe tema turismului s-a discutat realizarea unui centru de vizitare care să cuprindă o expoziţie interioară şi un traseu de studiu Natura Trail în aer liber.

La întâlnirea ce a avut loc în Esztergom, Ungaria (organizată de către partenerul de proiect Parcul Naţional Duna-Ipoly) subiectul principal a fost elaborarea în comun de către partenerii participanţi a unor concepte de proiectare pentru expoziţia şi traseul de studiu Natura Trail, planificate a se realiza în cadrul Centrului de vizită DANUBEPARKS,  viitor punct focal de comunicare cu vizitatorii pentru Reţeaua de Arii Protejate Dunărene.

Parcul Naţional Duna-Ipoly a primit recent dreptul de gestionare pentru o proprietate, ce include o clădire veche construită în stil tradiţional şi două hectare de grădină. Planul este de a construi pe această proprietate un centru de vizitare DANUBEPARKS, inclusiv o expoziţie interioară şi un traseu de studiu Natura Trail în aer liber. În plus, dar nu legate de acest proiect,  se vor realiza: o şcoală forestieră, spaţii de cazare, o expoziţie dedicată Parcului Naţional Duna-Ipoly şi o serie de alte servicii turistice.
„Proprietatea este situată în Dömös, un mic sat amplasat lângă Cotul Dunării, la mijloc între Esztergom şi Visegrad, două atracţii principale din această regiune turistică a Ungariei de pe traseul Dunării, foarte frecventată de turişti în fiecare an. Viitorul Centru de vizită va face legătura prin drumul principal de-a lungul Dunării, cu o pistă regională de ciclism ce este în curs de realizare şi o pistă de drumeţii existentă, foarte populară. Toate acestea justifică alegerea locaţiei pentru construirea Centrului de vizită DANUBEPARKS“, spune guvernatorul ARBDD, Edward Bratfanof.

Expoziţia de interior se va concentra pe aspectele generale transnaţionale ale Dunării şi protecţia naturii. Traseul de studiu va reproduce habitate specifice pentru ariile partenere, oferind vizitatorilor şansa de a descoperi patrimoniul şi speciile reprezentative ale tuturor zonelor protejate din cadrul reţelei.
Participanţii la întâlnirea organizată în Ungaria au efectuat de asemenea o vizită în teren la Dömös, pe locul unde va fi construit Centrul de Vizită. Proiectarea pentru expoziţia DANUBEPARKS şi traseul de studiu Natura Trail ar trebui să fie finalizate până în vara anului 2013.
 

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite