Criminalul de la Rachelu cere o pedeapsă mai mică

Criminalul de la Rachelu cere o pedeapsă mai mică

Bărbatul cere reducerea pedepsei (arhivă)

La finalul săptămânii trecute, pe rolul Curţii de Apel Constanţa a fost înregistrat apelul lui Vlad Dumitru: bărbatul care a omorât două persoane în timp ce era judecat (în stare de libertate) pentru tentativă de omor cere o pedeapsă mai mică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primul termen a fost stabilit de magistraţii constănţeni pentru 23 octombrie.
La finalul lunii august, Vlad Dumitru a fost condamnat de Tribunalul Tulcea la 23 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav.
Crima s-a petrecut în seara zilei de 30 august 2011, în jurul orelor 21.00, când inculpatul a mers în vizită la cumnaţi săi Constantin şi Elena Săraru, din aceeaşi localitate. Pe fondul unor conflicte mai vechi, a luat o toporişcă aflată în încăperea în care se aflau şi l-a lovit pe Constantin de trei ori în zona capului provocâdu-i mai multe răni. Soţia victimei, Elena, aflată în apropiere, a venit în ajutorul soţului şi l-a prins pe agresor cu mâinile de gât. Agresorul s-a eliberat din strânsoare, a îmbrâncit-o pe Elena pe patul din cameră, după care, cu aceeaşi toporişcă, a lovit-o de două ori în zona capului. Victimele au fost transportate cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea, imediat fiind transferate, în stare gravă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanta. Constantin Săraru a murit pe data de 8 septembrie, la puţin de o săptămână de la conflict. Soţia lui, Elena, a mai trăit până în noiembrie. Femeia a murit pe data de 21 noiembrie 2011.
Inculpatul Vlad Dumitru a mai fost cercetat anterior pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, fiind trimis în judecată la începutul anului 2010. Tribunalul Tulcea l-a condamnat la cinci ani de puşcărie, dar sentinţa nu era definitivă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările