Consulul Republicii Chineze va fi prezent la vernisajul expoziţiei „Culture and Citizens in Shanghai“

Consulul Republicii Chineze va fi prezent la vernisajul expoziţiei „Culture and Citizens in Shanghai“

Expoziţia va fi vernisată marţi, de la ora 10.00 FOTO Facebook

Evenimentul va avea loc marţi, de la ora 10.00, la Biblioteca Judeţeană „Panait Cerna”. Expoziţia este organizată de Consiliul Judeţean Tulcea, în colaborare cu Instituţia Prefectului Judeţul Tulcea şi Universitatea „Andrei Şaguna” din Constanţa.

La vernisaj vor participa Excelenţa Sa Su Yan Wen, Consul General al Republicii Populare Chineze la Constanţa, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, dar şi dr. Emilia Stamate, preşedintele Colegiului Medicilor din Tulcea (şi unul dintre doctorii tulceni care au făcut schimb de experienţă cu medicii din China, în baza protocolului semnat între spitalele din Tulcea şi din Suzhou).

Expoziţia „Culture and Citizens in Shanghai“ este un nou element al Protocolului de înfrăţire cu Municipalitatea Suzhou, la început de An chinezesc.
 
Reamintim că, din septembrie 1995, dată la care Consiliul Judeţean Tulcea a semnat un Protocol de Înfrăţire cu Municipalitatea Suzhou din Republica Populară Chineză, autorităţile judeţene au întreţinut constante relaţii de cooperare cu reprezentanţii Municipalităţii Suzhou, cu scopul declarat de a sprijini reciproc dezvoltarea la nivel local.

De-a lungul timpului au avut loc colaborări în domeniile învăţământului, sănătăţii, culturii şi artei.

În luna septembrie 2012, Consiliul Judeţean Tulcea a semnat un protocol de colaborare cu Spitalul Municipal Suzhou iar, din ianuarie a.c., o primă serie de medici tulceni au plecat spre China, pentru un stagiu de pregătire în tehnici medicale tradiţionale chineze.

Prin derularea acestui proiect, România intră în lista ţărilor care beneficiază de experienţa medicilor chinezi, discipoli ai Şcolii medicale Wu, judeţul nostru fiind primul din ţară care a iniţiat un asemenea demers.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: