FOTO VIDEO Concert de jazz: Mircea Tiberian şi Nadia Trohin aduc „Aleea Cosmonauţilor“ la cafe-art Casa Avramide

FOTO VIDEO Concert de jazz: Mircea Tiberian şi Nadia Trohin aduc „Aleea Cosmonauţilor“ la cafe-art Casa Avramide

Aleea Cosmunauţilor, la Casa Avramide FOTO ICEM Tulcea

Concertul va avea loc sâmbătă, 23 februarie, 2013, de la ora 19.30, la Cafe Art Casa Avramide. Preţul unui bilet de intrare este 25 de lei, iar în această sumă intră şi vizitarea muzeului.

Casa Avramide aşteaptă nostalgicii anilor 60, fanii jazzului şi iubitorii de muzică bună la Concertul „Aleea Cosmonauţilor“, noul proiect cu semnătura Mircea Tiberian.

Biletele se pot procura de la Casa Avramide de pe strada Progresului, numărul 32. Rezervări se pot face la telefon 0240/513231 sau la adresa de e-mail: relatiipublice@icemtl.ro.

Pentru fanii jazzului, pianistul şi compozitorul Mircea Tiberian este un nume cunoscut. După cum spun reprezentanţii Institutului de Cercetări Eco-Muzeale (ICEM), acesta a  concertat alături de nume sonore ale jazz-ului, cum ar fi: Larry Coryell, Tomasz Stanko, Herb Robertson, Ed Shuller, Nicholas Simion, Adam Pieronczyk, Maurice de Martin, Theo Jorgensmann, Johnny Răducanu, Aura Urziceanu, Dan Mândrilă, Anca Parghel.

Discografia sa cuprinde : Magic Bird, Never Ending Story, Working Underground, Alone in Heaven, Hotel of Three Beginnings, Back To My Angel, Eleven, Viaţa lumii şi Trei lumini. Acestora li se mai adaugă patru discuri împreună cu grupul 'Interzone', al cărui co-leader este, alături de Maurice de Martin.

Printre premiile obţinute de Mircea Tiberian se numără: Muzicianul Român al Anului (1987); Premiul Uniunii Compozitorilor pentru compoziţie jazz (1990, 1996, 2000); Premiul pentru Întreaga Activitate Artistică (Asociaţia de jazz Napocensis, 2001).

Într-un interviu acordat pentru adevarul.ro, Mircea Tiberian vorbeşte despre pasiunea sa pentru muzică: „Eu sufăr cel mai tare pentru faptul că nu cânt atât de mult cât aş putea. Aş putea cânta fără pauză. Dar locurile şi publicul nu sunt nelimitate“

Partenera sa în concert, Nadia Trohin, născută la Chişinău, fostă solistă a grupului Millenium, a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, secţia jazz, clasa maestrului Mircea Tiberian, spun cei de la ICEM Tulcea.

Anul absolvirii, 2010, este şi cel al debutului în jazz la Festivalul de Jazz de la Târgu Mureş unde a obţinut Premiul pentru cea mai bună trupă “Nadia&Friends”. Din 2011 face parte din proiectul „La margine de Bucureşti”, proiect de muzică  românească interbelică şi  jazz, conceput de către Mircea Tiberian din care a rezultat un disc apărut la SoftRecords 2011, pentru înregistrarea căruia a colaborat cu contrabasistul Chris Dahlgren şi percuţionistul Maurice de Martin.

Muzicienii  de jazz  alături de care a mai cântat: John Betch, Olah Peter, Gyorgy Jeszenszky, George Natzis, Cristian Soleanu, Cătălin Milea, Liviu Butoi, Cătălin Răzvan, Pedro Negrescu, Alex Man, Michael Acker.

Sursa YouTube
 

Mircea Tiberian FOTO Arhivă Adevărul

Imagini din aceeasi galerie
  • Mircea Tiberian FOTO Arhivă Adevărul
  • Mircea Tiberian FOTO Arhivă Adevărul
  • Mircea Tiberian FOTO Arhivă Adevărul
  • Nadia Trohin FOTO Arhivă  Adevărul
  • Nadia Trohin FOTO Arhivă Adevărul
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările