Cine este deţinutul tulcean care a încercat să se sinucidă în Tribunalul Constanţa

Cine este deţinutul tulcean care a încercat să se sinucidă în Tribunalul Constanţa

Deţinutul a fost dus la spital FOTO Arhivă Adevărul

Victor Şenchiu (22 de ani) din judeţul Tulcea a fost condamnat la şase ani de închisoare. A fost acuzat de violare de domiciliu, distrugere, furt, ameninţare, după care a încercat să evadeze, aşa că s-a mai ales cu o infracţiune în cazier.

Astăzi dimineaţă, un echipaj SMURD Constanţa a ajuns la Tribunalul Constanţa, acolo unde au acordat ajutor medical tânărului deţinut care a încercat să se sinucidă. Acesta a vrut să se spânzure cu şireturile de la încălţăminte, spun reprezentanţii IPJ Constanţa.

Conform celor de la Penitenciarul Tulcea, acesta a fost transferat imediat după tentativa de evadare la Penitenciarul Poarta Albă, de maximă securitate. S-a întâmplat la începutul anului trecut.

Cine e Victor Şenchiu

A fost condamnat la închisoare în decembrie 2011. A primit şase ani de închisoare după ce în noaptea de 2 spre 3 iulie 2011, a incendiat un autoturism Renault Megane al unei femei, cauzând un prejudiciu în valoare de 8.000 euro.

„De fapt, Victor se certase cu fratele fetei, cel care folosea această maşină. După mai multe scandaluri, acesta a decis să se răzbune şi i-a incendiat maşina“, spuneau reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Tulcea.

De asemenea, în perioada 3 – 26 iulie 2011,  pe fondul stării conflictuale existente,  Victor a transmis părţii vătămate, prin convorbiri telefonice, ameninţări cu acte de violenţă asupra sa şi a familiei sale precum şi ameninţarea că le va incendia casa.

În noaptea de 6 spre 7 august 2011, cel în cauză împreună cu doi prieteni, Ionuţ şi Dana au pătruns în locuinţa unei femei din localitatea Sâmbăta Nouă, de unde au furat 1.000 euro şi 2 telefoane mobile.   

Condamnat pe data de 21 decembrie 2011, Şenchiu nu a vrut să stea prea mult la închisoare. Pe data de 2 ianurie 2012, în jurul orelor 13.00, Victor Senchiu a escaladat gardul împrejmuitor al Penitenciarului Tulcea, însă a fost surprins imediat şi împiedicat în acţiunea sa de evadare.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: