Teodorescu versus Chichi, discuţii pe tema banilor daţi primăriilor: cum explică preşedintele sumele alocate comunei Jurilovca şi oraşului Babadag

Teodorescu versus Chichi, discuţii pe tema banilor daţi primăriilor: cum explică preşedintele sumele alocate comunei Jurilovca şi oraşului Babadag

Horia Teodorescu (PSD) / Nicolae Chichi (PDL) FOTO Adevărul

Vineri, în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean, aleşii au avut de discutat despre distrubuirea unor sume transferate de la bugetul de stat către primăriile din judeţul Tulcea. Opoziţia (PDL) a votat în bloc împotrivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul de hotărâre a trecut, cu 17 voturi pentru şi 9 voturi împotrivă.

De asemenea, propunerea iniţială a Executivului judeţean a suferit o modificare, în urma unui amendament propus de conducerea Consiliului Judeţean  şi care a trecut de votul aleşilor judeţeni. Mai exact, consilierii au decis ca suma alocată primăriei Ciucurova să fie scăzută cu 15.000 de lei, suma pentru Izvoarele să fie diminuată cu 7.500 de lei, iar cei 22.500 de lei să fie alocaţi comunei I.C. Brătianu.

Discuţii pe marginea banilor

Consilierul judeţean Nicolae Chichi (PDL), fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, specializat pe împărţirea banilor, a cerut explicaţii pentru modalitatea de distribuire a sumelor, insistând pe sumele alocate primăriei Jurilovca.

„Cei de la Jurilovca au dorit să realizeze un proiect referitor la contorizarea consumului de apă din localitate pentru a regla situaţia sistemului de alimentare cu apă din comună. Noi i-am asaigurat de sprijinul nostru încă de la început. Acum au încheiat proiectul, iar noi le-am plătit o parte din această investiţie multianuală“, a declarat preşedintele Horia Teodorescu (PSD).

Investiţii la Babadag: „Să nu mai spună domnul Blaga <<Iată pe ce stradă stă deputatul Teodorescu>>“

În ceea ce priveşte investiţiile la Babadag, în special cele din infrastructură, acestea sunt absolut esenţiale. Preşedintele Teodorescu a amintit, în şedinţa de astăzi, despre faptul că, la momentul unei vizite în Babadag, Vasile Blaga (PDL) a discutat (şi nu laudativ) despre strada pe care locuieşte actualul preşedinte al Consiliului Judeţean (pe atunci deputatul) Horia Teodorescu.

Dan Bălan (PDL): Vrem să fim invitaţi la discuţii

Consilierul judeţean Dan Lucian Bălan a solicitat astăzi, în cadrul şedinţei, ca la următoarea rectificare şi aleşii PDL să fie invitaţi la discuţiile referitoare la împărşirea banilor.

„Vicepreşedintele Strat ne-a promis data trecută că vom fi invitaţi la dezbateri şi nu s-a întâmplat“, a menţionat Bălan, care a şi primit o promisiune în acest sens de la preşedintele Teodorescu.

Mai citiţi şi:

Bani pentru primăriile din judeţul Tulcea

Bugetul Primăriei Municipiului Tulcea, mai mare decât cel a Consiliului Judeţean. Iată cum vor fi împărţiţi banii în acest an!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările