Ce spun poliţiştii tulceni despre cazul HTC-ului furat din Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imaginile de pe telefonul mobil ajung înapoi la proprietar FOTO thisguyhasmyhtc.tumblr.com
Imaginile de pe telefonul mobil ajung înapoi la proprietar FOTO thisguyhasmyhtc.tumblr.com

Povestea este amplă şi a devenit virală pe internet: un belgian a rămas fără telefonul mobil pe o plajă din Spania primeşte, printr-o aplicaţie a smartphone-ului, pozele celor care îi folosesc bunul furat.

Păgubitul a scris pe blog toată povestea, ba chiar a adăugat şi pozele pe care le primeşte în Dropbox (întrucât telefonul nu a fost resetat).

Mai mult, printr-o altă aplicaţie, pozele îl anunţă şi unde sunt făcute (îi sunt transmise aceste informaţii după coordonatele GPS).

Cu un simţ al umorului foarte dezvoltat, păgubitul adaugă pe blog poze şi scurte comentarii legate de ceea ce face familia care se bucură de HTC-ul lui.

Contactat telefonic, şeful Poliţiei Măcin, Milen Şerbanivoci, spune că ştie cine sunt cei care apar în imaginile respective, dar că dosarul este în cercetare la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Tulcea, iar nu la Măcin.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Tulcea, Daniela Condrea, a precizat că au în lucru un dosar, dar că nu este vorba despre furt.

„Întrucât fapta nu s-a petrecut pe raza judeţului, Poliţia Tulcea nu are competenţă în cercetarea unei astfel de infracţiuni“, a explicat Daniela Condrea.

Oamenii legii cercetează acum circumstanţele în care măcineanul a ajuns în situaţia de a utiliza telefonul despre care proprietarul spune că ar fi fost furat.

În cazul în care se află că cetăţeanul român ştia că bunul pe care îl foloseşte este furat, acesta ar putea fi acuzat de tăinuire. Există, însă, posibilitatea ca acesta să nu fi ştiut că utilizează un telefon care provine dintr-o infracţiune.

Mai citiţi şi:

FOTO „Tipul ăsta are HTC-ul meu“. Un român a ajuns subiect de viral, după ce a furat un telefon şi nu ştie să-l folosească

Epopeea „This guy has my HTC“ - episodul 2: pozele românilor dispar din Dropbox, telefonul rămâne la hoţi

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite