Ce promisiuni mai fac miniştrii pentru judeţul Tulcea: spital modernizat, sală polivalentă şi drum spre Constanţa

Ce promisiuni mai fac miniştrii pentru judeţul Tulcea: spital modernizat, sală polivalentă şi drum spre Constanţa

Orlando Teodorovici, Horia Teodorescu, Daniel Suciu la Tulcea Sursa CJ Tulcea

Doi miniştri din cabinetul Dăncilă s-au aflat joi, 25 aprilie, la Tulcea pentru semnarea unor contracte şi pentru discuţii cu primarii din judeţ.

Vasile Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, şi Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, au venit joi, 25 aprilie, la Tulcea, pentru a parafa mai multe contracte de finanţare.

Miniştrii au semnat cu autorităţile locale trei contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 (în valoare totală eligibilă de 19,68 milioane lei) pentru modernizarea infrastructurii sanitare şi educaţionale din judeţ - Unitatea de Primiri Urgenţe şi Secţia TBC din cadrul Spitalului Judeţean Tulcea, precum şi Grădiniţa nr. 12 din muncipiul Tulcea.

„Astăzi se vor semna mai multe contracte privind drumurile judeţene, o grădiniţă din Tulcea dar şi o serie de investiţii la Spitalul Judeţean. Toate drumurile judeţene care au fost finanţate atât prin fonduri europene, cât şi prin PNDL, vor intra în execuţie pe parcursul acestui an. 

Astfel, judeţul Tulcea, în proporţie de 93%, va avea trama drumurilor judeţene reabilitată. 

În ceea ce priveşte marile investiţii ale judeţului, acestea sunt în proximitatea semnării cererii de finanţare, mă refer la Portul Tulcea şi Spitalul Judeţean de Urgenţă, precum şi Aeroportul şi Sala Polivalentă“, a declarat Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea.

Suciu şi Teodorovici s-au întâlnit totodată cu primarii localităţilor din judeţ pe tema Programului Naţional de Dezvoltare Locală, despre care spun că este „cel mai eficient, cel mai suplu şi cel mai de succes program guvernamental care ajută comunităţile locale“.

„Din 2013 avem finanţări în acest judeţ de 988 de milioane de lei. Astăzi, în acest judeţ, finanţăm şi sunt în implementare 50 de obiective de apă şi canalizare, 49 de unităţi de învăţământ, 93 de drumuri, 19 unităţi sanitare, 2 drumuri şi poduri comasate, 8 poduri distincte, 3 instituţii publice şi 22 de reţele de iluminat public. Mă bucur foarte mult că astăzi am avut ocazia să semnăm contracte care înseamnă investiţii în sănătate şi în educaţie şi vreau să vă anunţ că mă voi întoarce în judeţul Tulcea pentru că, cel târziu în luna octombrie a acestui an, Spitalul Judeţean va semna contractul de finanţare şi de execuţie în valoare de 45 de milioane de euro. Este o certitudine că acest spital va deveni unul dintre cele mai frumoase, bine dotate şi performante spitale din România. De asemenea, în acest an, veţi vedea începute lucrările la Sala Polivalentă din muncipiu, un proiect de circa 95 milioane de lei“, a declarat ministrul Vasile Daniel Suciu.

Ministrul de Finanţe a precizat că finanţarea pentru podul Tulcea-Brăila este asigurată. „Există finanţare alocată în acest an pentru primele plăţi, iar plata avansului se va face în următoarele zile. Toate sumele vor fi asigurate. Să fie capabil să lucreze constructorul la nivelul la care noi alocăm finanţările necesare şi sunt convins că va fi. Până acum a dovedit că este în grafic şi poate avea şanse să termine acest obiectiv mai repede decât este prevăzut în calendarul de lucrări. Un astfel de obiectiv este foarte important, deşi sunt voci la nivel naţional care spun că un astfel de obiectiv nu s-ar justifica. Dacă este vorba de invidie că Tulcea va avea cel mai mare şi frumos pod, al cincilea din Europa ca mărime, poate fi o explicaţie“, a spus Teodorovici. 

El a menţionat că autorităţile au în vedere  şi alte obiective legate de acest pod: segmentele de drum de la Brăila către Tulcea şi mai departe la Constanţa. „Termenul de depunere de oferte pentru SF şi proiect tehnic este 6 mai şi am să urmăresc cu atenţie ca acest termen să fie respectat, la fel ca şi etapele următoare, astfel încât undeva în 2021 să înceapă şi lucrarea“, a precizat ministrul.

În vizita lor, miniştrii au mers pe teren pentru verificarea stadiului lucrărilor la DJ 222A, Horia - Hamcearca – Nifon, verificarea stadiului lucrărilor la DJ 222, Ceamurlia de Sus – Sarighiol de Deal – Limită de Judeţ Constanţa şi predarea amplasamentului în vederea modernizării infrastructurii de transport regional pe traseul Stejaru – Cerna. 

Pe aceeaşi temă: 

VIDEO Imagini din dronă cu şantierul podului peste Dunăre de la Tulcea. În ce stadiu sunt lucrările începute în 2018

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: