Caravana filmului rus poposeşte la Tulcea. Vezi aici programul şi prezentarea filmelor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De mâine, timp de o săptămână tulcenii din municipiu, dar şi din Babadag, Sulina, Sarichioi, Mahmudia, Periprava, Carcaliu vor avea ocazia să vadă pe marele ecran filme ruseşti din perioada Uniunii Sovietice şi nu numai.

Festivalul „Kino+“ este prima manifestare cineculturală de amploare de după 1989 care continuă tradiția promovării filmului rus la nivel național în România.
În timp ce publicul larg este atras mai mult de filmul hollywoodian, Kino+ vrea să le arate românilor mentalitatea unui popor din imediata apropiere geografică ce și-a pus amprenta pe harta politică, economică și culturală a lumii.
„Caravanele filmului rus din perioada comunistă au fost o experiență pozitivă pentru cei mai mulți, întrucât calitatea estetică a artei cinematografice sovietice a ajutat la depășirea dificultăților cotidiene, a redus excesul de informații ideologice și oboseala emoțională“, spune Iuliana Timofte, profesor de limba rusă de la Universitatea din Bucureşti.
Program:
Filmele ce vor rula la Tulcea reprezintă premiere pentru sălile cinematografice din România, iar accesul va fi liber. La Tulcea, Sulina, Sarichioi, Mahmudia, Periprava, Carcaliu filmulul serii începe la 21.00, iar la Babadag  la ora 19.00.
Marţi: „Italianul“ (2005), dramă, regia Andrei Kravciuk. O familie fără copii din Italia sosește la un orfelinat din provincie pentru a înfia un copil din Rusia. Vania, un băiețel de 6 ani, este pe placul oaspeților, asfel că ceilați copii îl poreclesc “italianul”.
Miercuri: „Oamenii jazz-ului“ (1983), comedie muzicală, regizor Karen Șahnazarov. Rusia Sovietică. Anii ‘20. Perioada Noii Politici Economice. Studentul Kostea Ivanov este foarte interesat de un nou gen muzical – jazz. Din această cauză, este exmatriculat de la școală.
Joi:  „Asasinul țarului“ (1991), dramă, film istoric, regia Karen Șahnazarov. În noaptea
dinspre 16 spre 17 iunie 1918, la Ekaterinburg a fost ucis, fără judecată, țarul Nikolai II
împreună cu familia și apropiații săi. După câteva zeci de ani, un martor ocular, fost deținut, iar
în prezent – vechi rezident al unui ospiciu, povestește despre evenimentele petrecute în acea
noapte îngrozitoare, considerându-se asasinul țarului.
Vineri: „Brigada artistică de agitație «Dă-n dușman!»“ (2007), tragicomedie, regia Vitali Melnikov. În timpul războiului, un grup de artiști, având la bordul vasului cu care călătoreau un cinematograf ambulant, merg de-a lungul unui râu siberian pe ale cărui maluri locuiesc foști chiaburi strămutați aici de pe întregul teritoriu al Uniunii Sovietice.
Sâmbătă: „Șîrli-mîrli sau Bucluc la indigo“ (1995), comedie, regia Vladimir Menșov. Sunteți invitați la o adevărată nuntă ruso-americano-evreiasco-țigăneasco-japonezo-indiană! În program: dezvăluirea unor secrete de familie, întâlnirea a doi-trei (maximum cinci) frați, dispariția și apariția unui diamant uriaș, urmăriri, dans, cântec, schimb de neveste, neutralizarea mafiei.
Duminică: „Steaua“ (2002), Acțiune, dramă, aventuri, război, film istoric, regia Nikolai Lebedev. Anul 1944. Un grup de cercetași trece linia frontului pentru a verifica informațiile existente privind pozițiile ocupate de dușmani. Treptat, cercetașii se conving de faptul că inamicul se reorganizează pentru un contraatac decisiv.
Luni: „Fiica din America“  (1995), Dramă, comedie, Karen Șahnazarov. Personajul principal, un muzicant dintr-unul dintre restaurantele moscovite vine la San Francisco pentru a o răpi  pe fiica sa. Micuța Aniuta fusese adusă în secret în America de fosta lui soție atunci când se căsătorise cu un american respectabil.
Citiţi mai multe despre caravana Kino+ în Adevărul de Tulcea!


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite