Canalele Letea şi Sidor vor fi decolmatate. Pe perioada lucrărilor, circulaţia va fi închisă

Canalele Letea şi Sidor vor fi decolmatate. Pe perioada lucrărilor, circulaţia va fi închisă

Canalul Letea FOTO ARBDD

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a semnat contractul de execuţie a lucrărilor de  decolmatare a canalelor Letea şi Sidor, de pe raza comunei C.A. Rosetti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Executarea lucrărilor va fi realizată de către câştigătorul licitaţiei, S.C. Complex Delta SRL, durata contractului fiind de 75 de zile de la data transmiterii ordinului de începere a lucrărilor. Valoarea proiectului este de 2.511.579,20 lei fără TVA.
 
Lucrările propuse prevăd refacerea şiîmbunătăţirea circulaţiei apei în reţeaua hidrografică, precum şi a conectivităţii unor canale şi lacuri la reţeaua de canale principale, în condiţiile de niveluri scăzute ale apelor Dunării. 
 
Amplasamentele prevăzute a se decolmata, respectiv canalele Letea şi Sidor, fac parte din domeniul public de interes naţional aflate în administrarea ARBDD. Scopul acestor lucrări de decolmatare este acela de a asigura accesul spre localitatea Letea şi aprovizionarea populaţiei locale, de a evita restrângerea zonelor de reproducere naturală pentru speciile de peşti. 
 
ARBDD informează că, odată cu ordinul de începere a lucrărilor de decolmatare în data de 19 august 2019, va fi necesară blocarea accesului, respectiv închiderea circulaţiei pe cele două canale, Letea şi Sidor, pe toată durata derulării lucrărilor.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: