„Baladele Deltei“ reprezintă Dobrogea la Festivalul Naţional de Folclor din Sibiu

„Baladele Deltei“ reprezintă Dobrogea la Festivalul Naţional de Folclor din Sibiu

Baladele Deltei pe scenă

Evenimentul are loc în perioada 17-20 noiembrie 2011 la Sibiu. Festivalul „Ioan Macrea”, ediţia a XIII – a este organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Ansamblul Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului“ în colaborare cu Cercul Militar, Consiliul Local şi Casa de Cultură Sibiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Manifestarea se adresează ansamblurilor folclorice profesioniste din ţară, specialiştilor în domeniul folclorului şi se concretizează în spectacole de muzică şi dansuri populare precum şi seminarii adresate coregrafilor şi dirijorilor pentru discutarea situaţiei actuale şi a posibilităţilor de îmbunătăţire a acesteia.
Prin festival se urmăresc conservarea şi promovarea elementelor autentice de cântec şi joc popular românesc, încurajarea formării profesionale continue a artiştilor şi creşterea valorică a performanţelor la nivel de profesionalism.
„La ediţia din acest an au fost selectate din cele 26 de ansambluri şi grupuri profesioniste din România să participe doar 9 judeţe din ţară, printre acestea numărându-se şi Ansamblul Artistic «Baladele Deltei» din Tulcea care va reprezenta zona Dobrogea“, spune coregraful Ştefan Coman.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările