Au ieşit din casă pentru „cumpărături”. Procurorii DIICOT i-au reţinut la întoarcere

Au ieşit din casă pentru „cumpărături”. Procurorii DIICOT i-au reţinut la întoarcere

FOTO: Facebook Politia Română

Cei doi inculpaţi şi-au completat declaraţii pe proprie răspundere înainte de a ieşi din casă. Doar că, în loc de bunuri care acoperă necesităţile de bază, aceştia au cumpărat droguri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Luni, 6 aprilie, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Tulcea, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O. Tulcea, au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a doi inculpaţi, după ce aceştia ar fi achiziţionat produse susceptibile a avea efecte psihoactive de pe raza municipiului Constanţa.

„În urma controlului efectuat asupra autoturismului cu care inculpaţii se deplasau au fost descoperite şi ridicate 54 de pliculeţe ce conţineau substanţe cu efecte psihoactive, o ţigaretă confecţionată artizanal cu fragmente vegetale şi trei telefoane mobile”, transmite DIICOT.

Având în vedere starea de urgenţă instituită prin Decretul Preşedintelui României nr. 195/2020 şi având în vedere prevederile Ordonanţei Militare nr. 3/2020 publicată în Monitorul Oficial nr. 242 din 24.03.2020, poliţiştii le-au solicitat persoanelor în cauză să prezinte declaraţia prevăzută art. 4, alin. 1 din Ordonanţa Militară 3/2020, ocazie cu care s-a constatat că unul dintre ei a prezentat declaraţia pe proprie răspundere în format electronic, de pe telefonul mobil personal, întocmită cu data de 06.04.2020, cu semnătură, în care era consemnat locul deplasării ruta Tulcea-Constanţa, „iar ca motiv era bifat, în fals, punctul 2, respectiv asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie/domestice”, adaugă DIICOT.

La data de 07.04.2020, Tribunalul Tulcea a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpaţi pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul poliţiştilor Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Tulcea şi luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Tulcea.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Un primar din Tulcea s-a dus să ia şpagă cu mănuşi şi mască de protecţie. Scenă a fost filmată de mituitor

Primarul din Tulcea cheamă oamenii la sediu să ridice declaraţiile pe propria răspundere. În acest timp, circulaţia pe străzi este închisă

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: