Au făcut un milion de dolari din proxenetism. Banii au fost cheltuiţi pe case şi maşini de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: DIICOT
FOTO: DIICOT

Procurorii DIICOT spun că inculpaţii au făcut obţinut din proxenetism un milion de dolari. 10 indivizi au fost arestaţi preventiv.

Trei grupări infracţionale ce activau pe raza oraşului Măcin, judeţul Tulcea, au intrat în atenţia DIICOT.

Luni, 19 aprilie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Tulcea au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 12 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi proxenetism.

„În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2011 – 2021, pe raza oraşului Măcin, judeţul Tulcea, s-au constituit trei grupări infracţionale organizate cu scopul de a determina tinere să practice prostituţia în străinătate, obţinând astfel venituri substanţiale de pe urma acestora.

Din probele administrate în cauză a rezultat faptul că cele trei grupări au obţinut din activităţile infracţionale aproximativ 1.000.000 USD, bani folosiţi pentru achiziţionarea unor case şi autoturisme de lux”, spun cei de la DIICOT.

Tot luni, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Tulcea, împreună cu lucrători de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O Constanţa şi S.C.C.O. Tulcea au efectuat un număr de 10 percheziţii domiciliare, pe raza oraşului Măcin, în urma cărora au fost ridicate 5 autoturisme de lux, telefoane mobile, suma de 25.000 de euro, precum şi mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.

La data de 20.04.2021, Tribunalul Tulcea a dispus arestarea preventivă a 10 inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale şi Unitatea Teritorială de Analiză a Informaţiilor Constanţa. Acţiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea şi Serviciul pentru Acţiuni Speciale Tulcea.

 

Citeşte şi:

În ce pieţe vom găsi miel de Paşte. Carnea provine direct de la crescători din Constanţa şi Tulcea

Poliţia Deltei Dunării: „Mai bine de jumătate dintre braconieri sunt localnici“

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite