Atelier de scriere creativă, marca Dan Mircea Cipariu: o altel de „prefaţă“ a Festivalului de C’Arte Danubius

Atelier de scriere creativă, marca Dan Mircea Cipariu: o altel de „prefaţă“ a Festivalului de C’Arte Danubius

Dan Mircea Cipariu FOTO Cacina Monica

Luni, de la ora 15.00, la Casa Cărţii (clădirea Bibliotecii Judeţene Panait Cerna) din Tulcea, scriitorul Dan Mircea Cipariu deschide un atelier de scriere creativă cu liceeni şi profesori de la Colegiul Naţional Dobrogean Spiru Haret şi Liceul Teoretic Grigore Moisil.

Ştiri pe aceeaşi temă

Atelierul de scriere creativă prefaţează prima ediţie a Festivalului de C'ARTE DANUBIUS, care va avea loc în perioada  14-18 august 2013 la Tulcea.

Liceenii ce vor urma acest atelier vor avea două lecturi publice în cadrul festivalului pe scena amplasată în Piaţa Civică din Tulcea miercuri, 14 august 2013, de la ora 14.15, şi joi, 15 august 2013, de la ora 14.00.

„Voi lucra cu liceenii din Tulcea la un experiment literar, Danubius Renshi, pe care îl vom prezenta într-o lectură publică şi care va fi punctul de pornire spre o viitoare antologie a tinerilor poeţi din Tulcea care va apărea în 2014 la Editura Tracus Arte. Acest atelier sper să atragă cât mai mulţi liceeni spre poezie şi spre literatura română vie", a declarat Dan Mircea Cipariu, coordonatorul atelierului de scriere creativă.

Miercuri, 14 august 2013, la ora 14.00, în Piaţa Civică din Tulcea începe prima ediţie a Festivalul de C’ARTE DANUBIUS, un festival care îşi propune să aducă în faţa publicului tulcean şi dobrogean voci importante ale culturii române şi dunărene.

Timp de cinci zile, între 14-18 august 2013, pe scena din Piaţa Civică şi în spaţiul Art Cafe La Scena-Casa Avramide, vor fi prezentate evenimente din toate zonele artistice, de la industria editorială, arte vizuale până la artele spectacolului şi cinema.

Mai citiţi şi:

Festivalul de C’arte Danubius, la prima ediţie. Din program: lansări de carte, spectacole de teatru, blues, jazz

VIDEO Cel mai mare festival de carte din Transilvania începe mâine la Cluj: peste 100 de edituri, 66 de lansări, 14 concerte şi circa 150 de invitaţi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările