Aproape 500 kg de peşte, un autoturism, trei ambarcaţiuni şi 91 de unelte de pescuit, confiscate în urma unor acţiuni ale poliţiştilor în Delta Dunării

Aproape 500 kg de peşte, un autoturism, trei ambarcaţiuni 
şi 91 de unelte de pescuit, confiscate în urma unor acţiuni ale 
poliţiştilor în Delta Dunării

FOTO Arhiva Garda de Coastă

Poliţiştii au indisponibilizat aproape 500 de kilograme de peşte, un autoturism, trei ambarcaţiuni şi 91 de unelte de pescuit, în urma unei acţiuni pentru prevenirea braconajului piscicol în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform Poliţiei Române, în perioada 27-31 octombriea, poliţiştii Serviciului de Poliţie "Delta Dunării" şi ai Direcţiei de Poliţie Transporturi au acţionat, pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, pentru prevenirea braconajului piscicol.

În urma acţiunilor, au fost constatate şase infracţiuni prevăzute de OUG nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura, opt persoane fiind duse la sediul poliţiei, pentru cercetări.

De asemenea, au fost indisponibilizate 477 de kilograme de peşte, un autoturism, trei ambarcaţiuni, 91 de unelte de pescuit (setci tip monofilament şi avă), în valoare totală de aproximativ 50.000 de lei.

Astfel, poliţiştii au prins trei bărbaţi, pe malul lacului Sinoe, la scurt timp după ce ar fi pescuit 215 kilograme de peşte de diferite specii, cu ajutorul a 53 de setci tip monofilament. Aceştia ar fi folosit la activitatea de braconaj o ambarcaţiune şi o autoutilitară, în interiorul căreia au fost identificate uneltele de pescuit, interzise pentru a captura peşte.

Cantitatea de peşte şi uneltele de pescuit, ambarcaţiunea, autovehiculul şi celelalte bunuri folosite la săvârşirea infracţiunii au fost ridicate în vederea confiscării/indisponibilizării, valoarea aproximativă a acestora fiind de aproximativ 38.600 de lei, arată Poliţia Română.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal.

De asemenea, poliţiştii au prins trei persoane, pe Braţul Sfântu Gheorghe, în timp ce transportau cu o ambarcaţiune cu motor 45 de kilograme de peşte procesat, dintre care 12,2 kilograme de sturion, din specia morun, 18 kilograme de pisică de mare şi 0,8 kilograme deicre, dintre care 0,4 kilogrme de caviar.

Şi în acest caz a fost întocmit dosar penal,iar ambarcaţiunea, peştele şi icrele au fost confiscate.

citeste totul despre: