Andrei Nichita surprinde în imagini frumuseţea Deltei

Andrei Nichita surprinde în imagini frumuseţea Deltei

Andrei Nichita iubeşte fotografia

Iubeşte fotografia încă din şcoala primară, iar în timp imaginile cu natura au devenit adevărata lui pasiune. Îi place să călătorească şi este de părere că cele două pasiuni merg întotdeauna mână în mână

Ştiri pe aceeaşi temă

Spune că fotografia este o poezie, fiecare imagine exprimând o anumită figură de stil, iar un fotograf este un poet, care dă viață sentimentelor interioare și le transpune pe foaia de hârtie.
„Fantezia artei fotografice reprezintă în primul rând cea mai importantă sursă de relaxare, fiind ca un medicament pentru mine, iar îmbinarea călătoriei cu fotografia nu mă face decât să ating cele mai puternice sentimente și să-mi transpun cele mai inovatoare idei și gânduri“, spune Andrei.
Fotografia, o pasiune din copilărie
Pasiunea pentru fotografie a apărut încă de când era mic, chiar în timpul școlii primare, undeva prin clasa a II-a sau a III-a. A participat la cursurile de fotografie organizate de Palatul Copiilor din Tulcea și avut o expoziție de fotografie la Tabăra copiilor din Bididia Tulcea. A urmat o pauză de câţiva ani, după care a revenit la dragostea din copilărie. „Anul 2008 a însemnat practic un moment deosebit pentru mine în această minunată lume a fotografiei, atunci când am mers la Hramul Bisericii Uspenia din Slava Rusă împreună cu profesorul Petru Șolcă.  Acesta mi-a dat pentru câteva momente aparatul foto profesional al dânsului pentru a face câteva portrete cu oamenii locului (în speță bătrâni lipoveni)“. A fost dragoste la prima vedere, îşi aminteşte Andrei.
Primul aparat profesional
Primele poze cu un aparat foto digital au fost realizate cu un aparat compact Sony (pe care l-am avut la dispoziție din anul 2006), însă calitatea imaginilor nu îl mulțumea și îţi doream ceva mult mai performant. În anul 2010 a achiziționat un aparat foto semiprofesional marca Nikon.
„După ce mi-am cumpărat acest aparat, mi-am propus ca în interval de un an să realizez una sau două expoziții, acesta fiind practic un vis pentru un fotograf debutant (amator)“, spune Andrei. Şi a reuşit.
Prima expoziţie
Debutul în arta fotografică a avut loc între 25 Martie – 15 Aprilie 201, la „EXPO FOTO”, Universitatea „Dunărea de Jos“, Galați. A continuat cu două expoziții colective, alături de fotografii Petru Șolcă și Costi Adămiță, la Tulcea şi Vama Veche.
În august 2011 a foost cooptat în proiectul „Redescoperă România“. „Am fost convocat în urma unei selecții făcute de organizatori, selecție făcută pe baza fotografiilor realizate de mine în Delta Dunării de-a lungul timpului, acest proiect fiind unul de promovare a României prin fotografii“.
Pasionat de industria cărnii
Oricât de ciudat aar suna, aceasta este o a doua pasiune pentru Andrei. A studiat îndeaproape fiecare etapă de dezvoltare, încă de la Școala profesională, pe vremea când mergea pe jos alături de colegii de clasă către laboratoarele de practică, în liceu și de-a lungul facultății, până chiar la terminarea acesteia. „Am lucrat timp de doi ani într-un proiect de cercetare în acest domeniu, chiar și în timpul vacanței de vară, fapt care pot spune că atestă această mare pasiune a mea“.


citeste totul despre: