ALEGERI PARLAMENTARE Cinci reguli pentru ziua alegerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipajele de jandarmi vor asigura ordinea publică FOTO Arhivă Adevărul
Echipajele de jandarmi vor asigura ordinea publică FOTO Arhivă Adevărul

În perioada 8 - 9 decembrie, peste 200 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul alegerii Camerei Deputaţilor şi a Senatului, la 28 de secţii de votare din municipiu şi 13 secţii de votare de pe raza judeţului Tulcea.

Pe toată perioada desfăşurării alegerilor, jandarmii vor fi organizaţi în echipe mobile, patrule pedestre de ordine publică, patrule auto, echipe operative de prevenire şi combatere a faptelor antisociale şi subunităţi de intervenţie.

Jandarmii vor acţiona pentru prevenirea oricăror fapte antisociale comise în locurile publice, prevenirea evenimentelor nedorite, descurajarea infractorilor şi soluţionarea în mod operativ a  sesizărilor.
Cetăţenii pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea serviciului unic de urgenţă 112.

În scopul prevenirii incidentelor nedorite, Jandarmeria Tulcea reaminteşte că, în afară de membrii biroului electoral al secţiei de votare, de candidaţi şi de delegaţii şi observatorii acreditaţi, nicio altă persoană nu poate staţiona în locurile publice din zona de votare sau în localul de vot mai mult decât timpul necesar pentru votare.

Pe timpul desfăşurării activităţii de votare este interzis :

1.    distribuirea de băuturi alcoolice în perimetrul secţiilor de votare, până la o distanţă de 500 metri;
2.    continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia, precum şi sfătuirea, în ziua votării, a alegătorilor la sediul secţiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit partid politic, alianţă politică, alianţă electorală, organizaţie a cetăţenilor aparţinând unei minorităţi naţionale sau un candidat independent;
3.     împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de vot;
4.     promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, precum şi primirea acestora de către alegător, în acelaşi scop;
5.    fapta unei persoane de a vota fără a avea drept de vot ori de a vota de două sau mai multe ori în ziua alegerilor.
 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite