Şefii Consiliului Judeţean Tulcea au pat şi duş la muncă. Vezi aici de ce sunt necesare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziua porţilor deschise
Ziua porţilor deschise

Sute de tulceni au fost ieri în sediul Consiliului Judeţean Tulcea pentru a vedea cum arată birourile mai marilor judeţului. Nu toţi au avut ocazia, însă, să vadă şi camerele din spatele cabinetului prezidenţial, acolo unde şefii au două camere de odihnă dotate cu paturi şi fotolii confortabile. Tot acolo şefii au şi gup sanitar dotat cu duş.

Cu toate că nimeni nu i-a acuzat că ar dormi pe la birouri, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea a ţinut ieri să îi liniştească pe cei care trăiesc cu impresia că noul sediul al administraţiei judeţene este un hotel de multe stele. „Mi-au ajuns la urechi, atât mie cât şi colaboratorilor mei că aici ar fi, de fapt, un hotel modern. Am vrut să vă demonstrez că aici sunt birouri, se munceşte. În acest birou (cabinetul preşedintelui) a fost deja şi premierul Emil Boc, au fost şi miniştri ai actualului Guvern. Ca tulcean, pot să vă spun că am fost mândru de sediul în care i-am primit“, spune Victor Tarhon.
De ce le trebuie paturi şi duşuri
Cu toate acestea, preşedintele a fost sincer şi le-a spus celor care au ajuns ieri la Consiliu că în spatele cabinetului prezidenţial există două camere de odihnă, cu grup sanitar şi cu duş. „Nu este invenţia noastră, aşa a fost proiectul“, mai explică preşedintele.
De ce le trebuie camere cu paturi şi duş la muncă? În cazul în care o stiuaţie de urgenţă necesită prezenţa lor în instituţie 24 de ore din 24. Dacă se impune păstrarea unei legături cu restul judeţului, anagajaţii vor rămâne peste noapte la muncă. „Nu a fost cazul până acum să folosim aceste spaţii de odihnă, dar este bine să le avem în cazul în care va trebui să acţionăm non stop“, a mai adăugat preşedintele.

GALERIE FOTO Victor Tarhon: „Clădirea Consiliului Judeţean Tulcea nu este hotel!“ Vezi aici camerele de odihnă ale şefilor!

Sediu de 5 milioane de euro
Clădirea a fost grav afectată de cutremure, astfel că se impunea intervenţia la structura de rezistenţă. În 2007 s-au început lucrările pentru reabilitarea clădirii. Investiţia a costat aproape 5 milioane de euro, bani achitaţi prin Banca Mondială şi garantaţi de Ministerul Dezvoltării Regionale (pe atunci condus de Vasile Blaga).  În această sumă au intrat şi decoraţiunile autohtone (picturi şi sculpturi din deltă, imagini cu Tulcea veche), mobilierul modern de stejar, plasmele cu diagonale impresionate, dar şi un sistem de securitate bine pus la punct: în clădire nu mai intră nimeni decât cu permis de acces.
Citiţi în Adevărul de Seară de astăzi ce părere au tulcenii despre aceste avantaje!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite