În zona Sărături Murighiol: voluntarii au strâns zeci de saci cu gunoaie

În zona Sărături Murighiol: voluntarii au strâns zeci de saci cu gunoaie

Lacul Saraturi Murighiol FOTO ARBDD

În total, în urma acţiunii de ecologizare la care a participat ministrul Mediului, Rovana Plumb, au fost strânse deşeuri care au umplut 40 de saci de 240 de litri, spun organizatorii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zona protejată are 87 de hectare şi este un lac cu apa sărată, unic în Delta Dunării , în care cuibăresc şi se hrănesc un mare număr de specii de păsări protejate şi rare (piciorong, ciocîntors, sitari, pescăruşi cu cap negru, chira de baltă, specii rare de raţe, lebede).

Este amplasată în imediata vecinătate a localităţii Murighiol, fiind expusă în permanenţă la presiuni venite din faptul că este foarte aproape de un drum judeţean şi este în apropierea  zonei  agricole a localităţii (culturi agricole şi păşunat).

Activitatea de igienizare s-a realizat în zona tampon şi în apropierea acesteia, pe o lungime de 1,5-2 kkilometri, de-a lungul malului lacului (zonă strict protejată) şi în zona din vecinătate (păşune comunală). S-au colectat circa 40 de saci menajeri de 240 litri cu diverse deşeuri: PET-uri, pungi plastic, sticle, cutii aluminiu, ce au fost preluaţi de către Serviciul de Salubrizare din cadrul Primăriei Comunei Murighiol.

La aceste acţiuni au participat Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, Prefectul Judeţului Tulcea, Lucian Simion, Guvernatorul ARBDD, Edward Bratfanof, Directorul General Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea, George Papari, reprezentanţi ai APM Tulcea, Gărzii de Mediu a RBDD, Primăriei Murighiol, voluntari ai Centrului de Informare şi Educare în Managementul Deşeurilor din cadrul Primăriei Municipiului Tulcea precum şi angajaţi ai ARBDD.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările