1 Mai în Tulcea şi în Delta Dunării: maraton în Munţii Măcin, serbări câmpeneşti, obiceiuri străvechi

1 Mai în Tulcea şi în Delta Dunării: maraton în Munţii Măcin, serbări câmpeneşti, obiceiuri străvechi

Primăvara, cel mai frumos anotimp de vacanţă FOTO Rezervaţia Delta Dunării

Delta Dunării poate fi destinaţia perfectă pentru 1 Mai. Autorităţile locale şi agenţii economici organizează mai multe evenimente la care sunt aşteptaţi turiştii în acest weekend.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Sulina, de 1 Mai va fi organizată serbarea câmpenească „Lăcrămioare, lăcrămioare“.
Tot de 1 Mai, în comuna Cerna vor avea loc concursuri de echitaţie, degustări de produse tradiţionale şi spectacole în aer liber. „Coşia“ este un vechi obicei bulgăresc ce va fi reînviat.

Obiceiul s-a practicat până în anul 1940, atunci când a avut loc schimbul de populaţie în Cadrilater, vechi ţinut românesc, astăzi în graniţele Bulgariei.
 
Pe 2 mai, în comuna Greci se va desfăşura „Maratonul Măcinului“, eveniment aflat la cea de-a doua ediţie. Concursul de alergare se va desfăşura în Parcul Naţional Munţii Măcin.
 
Concursul cuprinde trei curse: maraton 42 km, semimaraton – 24 km şi cursa copiilor. Aventura va începe în comuna Greci, va continua pe vârful Ţuţuianu, pe culmea Pricopanului, prin poieni cu bujori.
Tot de 1 Mai comuna C.A. Rosetti îşi serbează ziua. 
 
„De 1 Mai ne aşteptăm la o zi frumoasă în Delta Dunării, cu mult soare, veselie, verdeaţă, mulţi nuferi, păsări şi apă limpede. Toate locaţiile turistice s-au pregătit cu diverse programe ce includ foc de tabără, formaţii de dansuri tradiţionale şi excursii.

Este luna cea frumoasă  din Delta Dunării, datorită peisajului de neuitat. E ca un tărâm sălbatic lăsat de la Dumnezeu“, a spus Daniel Iluşcă, preşedintele Patronatului în Turismul din Dela Dunării.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările