Zoltán Németh, maghiarul de la USR, noul prefect de Timiş. A depus jurământul alături de subprefectul Andrei Molnár de la UDMR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Molnár şi  Zoltán Németh au depus jurământul
Andrei Molnár şi  Zoltán Németh au depus jurământul

Guvernul României l-a numit pe avocatul Zoltán Németh prefect al judeţului Timiş, pe baza recomandării USR-PLUS. Demnitarul a fost instalat în funcţie joi după-masă.

Prefectul Zoltán Németh (USR-PLUS) şi subprefectul Andrei Molnár au depus jurământul în faţa reprezentanţilor Guvernului României, în cadrul unei videoconferinţe.
 

“Funcţia de prefect a devenit o funcţie politică, de demnitate publică. Conform definiţiei, prefectul este garantul respectării legii şi a ordinii publice la nivel local, fiind reprezentantul guvernului în teritoriu. Echipa executivă a prefecturii urmează să fie completată cu cel de-al doilea subprefect, respectiv cu secretarul general al Prefecturii. Mi-am înaintat demisia din clitatea de consilier judeţean şi m-am suspendat din calitatea de avocat. Noua echipă preia instituţia într-un context total atipic şi extremd e greu, raportat la situaţia epidemiologică din judeţul Timiş. Acum, principalul obiectiv va fi gestionarea situaţiei de pandemie”, a declarat Zoltán Németh. 
 

În autobiografia sa publicată pe site-ul USR-PLUS, Zoltán Németh a declarat limba română ca limbă maternă, menţionând că înţelege maghiara la nivel mediu şi comunică în maghiară la nivel de bază. La întrebarea agenţiei ungare de presă MTI a explicat că ambii săi părinţi sunt maghiari, el însă şi-a făcut şcolile în limba română – spre deosebire de fratele său care a învăţat în maghiară.

Prefectura Timiş

Cu părinţii comunică de asemenea, mai degrabă în româneşte. În schimb, la întrebarea ce va declara la recensământul de anul viitor cu privire la naţionalitatea sa, a răspuns: “cred că mă voi declara maghiar”.

Avocatul în vârstă de 34 de ani este membru fondator al organizaţiei USR Timiş, din 2016 fiind vicepreşedinte al organizaţiei de partid.
 

În prezent, Zoltán Németh este doctorand în ştiinţe juridice al Universităţii de Vest din Timişoara. 
 

Subprefect este Andrei Molnár de la UDMR
 

Împreună cu Zoltán Németh a fost investit şi subprefectul judeţului Timiş, avocatul Andrei Molnár, propunerea celor de la UDMR.
 

“Este o mare onoare această numire, dar în acelaş timp este o mare responsabilitate pe umerii noştri, mai ales în această perioadă. Situaţia din judeţ nu este una foarte bună, dar împreună vom opri această pandemie. Sunt de 12 ani avocat, coleg cu domnul prefect, şi eu m-am suspendat, chiar astăzi din funcţie. Abia aştept să începem munca în prefectură, vom vedea cum facem împărţirea atribuţiilor, sunt sigur că vom avea o viziune comună cu domnul prefect. Cred că digitalizarea instituţiilor publice, scăderea birocraţiei şi eficientizarea serviciilor publice vor fi cele mai importante obiective, pe lângă combaterea acestei pandemii. Vom avea uşile deschise pentru cetăţeni”, a spus Andrei Molnár. 
 

Prefectura Timiş


 

Avocatul Andrei Molnár, candidatul UDMR la alegerile parlamentare, a fost numit preşedinte interimar al filialei Timiş a UDMR, înlocuindu-l pe Zoltan Marossy, care a fost ales în 10 martie 2018 ca preşedinte al filialei judeţene. Mandatul său este pe o perioadă de şase luni. 

Molnár este din Dumbrăviţa şi de 8 ani activează în conducerea judeţeană a UDMR. La alegerile locale a ocupat locul doi pe listele pentru Consiliul Judeţean Timiş.

UDMR a mai avut subprefect de Timiş în perioadele 2005-2009, 2009-2012 şi 2014, în persoana lui Zoltan Marossy.




 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite