Zebra de la Zoo Timişoara, moartă acum 2 ani, în ziua prezentării oficiale, nu-i dă pace primarului: „Era hăbăucă. Cei care ne-au donat-o au vrut să scape de ea”

Zebra de la Zoo Timişoara, moartă acum 2 ani, în ziua prezentării oficiale, nu-i dă pace primarului: „Era hăbăucă. Cei care ne-au donat-o au vrut să scape de ea”

La mai bine de doi ani de la moartea zebrei de la Zoo Timişoara, subiectul încă îl urmăreşte pe primarul Timişoarei FOTO opiniatimisoarei.ro

Timişoara a ajuns subiect de băşcălie în toată ţara din cauza palmierilor aduşi în oraş la propunerea primarului Nicolae Robu. Carieră au făcut şi anticoncepţionalele pentru ciori, dar şi zebra de la Zoo, moartă după ce a sărit, speriată, într-o baltă de la grădina zoologică. Într-o emisiune pe „televiziunea” Facebook a Primăriei Timişoara, Robu a vrut să explice aceste subiecte controversate, nefăcând altceva decât să le repună pe tapet.

Palmierii, zebra moartă la Zoo, papagalii exotici sau anticoncepţionalele pentru ciori au făcut înconjurul ţării, ironiile fiind alimentate şi de greşelile făcute de primar în comunicarea publică. Obsedat de ideea că împotriva sa se duce o campanie de denigrare, prin intermediul „televiziunii” Facebook a Primăriei Timişoara, Nicolae Robu a vrut să explice cum stau lucrurile cu papagalii exotici, palmierii şi zebra moartă în urmă cu doi ani la Zoo. Cum cei mai mulţi au uitat deja de subiecte, prin reactivarea acestor teme, primarul nu face altceva decât să le păstreze „calde, punând astfel umărul la „calomnierea Timişoarei”.

În patru filmuleţe realizate în cadrul unei „emisiuni speciale”, intervievat de două angajate ale primăriei, Robu dă explicaţii cu privire la palmieri, ciori, papagali exotici şi palmieri. De departe, cea mai savuroasă este povestea zebrei, moartă după ce s-a aruncat în lac în ziua prezentării oficiale. În interviul de pe Facebook, primarul s-a plâns că moartea moartea zebrei a fost pusă pe seama sa, deşi a mers la prezentarea zebrei doar la insistenţele şefului de la Direcţia de Mediu a Primăriei Timişoara, Adrian Bere.

De altfel, primarul a povestit că zebra a fost prinsă şi reintrodusă în habitat după „evadarea” din timpul prezentării oficiale, dar ulterior, când primarul era deja plecat a scăpat din nou, de această dată ajungându-se şi la moartea zebrei, primite de la o grădină zoologică din Cehia. În finalul „emisiunii” de pe Facebook, Robu a concluzionat. „Zebra respectivă era hăbăucă după părerea mea, iar cei care au donat-o, au făcut-o ca să scape de ea. Nu cred că o zebră normală are comportamentul pe care l-a avut aceasta. Eu nu am făcut nicio conexiune că e o campanie de denigrare la adresa mea. Chiar mi s-au părut haioase subiectele. Ulterior am conştientizat că nimic nu este întâmplător şi lucrează unii la crearea unei imagini de om cu tot felul de ciudăţenii”, a spus primarul Nicolae Robu. Imaginile pot fi văzute pe pagina de Facebook a Primăriei Timişoara. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările