Weekend cu vreme de toamnă: avertizare meteo pentru două zile de precipitaţii şi vânt puternic în vestul ţării

Weekend cu vreme de toamnă: avertizare meteo pentru două zile de precipitaţii şi vânt puternic în vestul ţării

Vestul ţării va avea parte de ploi şi vijelii. FOTO: Vali Silaghi

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi o nouă avertizare, care intră în vigoare vineri seara, la ora 23.00, şi rămâne valabilă până duminică seara la aceeaşi oră. Mesajul vizează toată ţara, iar precipitaţiile vor fi mai însemnate în jumătatea de vest.

 

Conform ANMH, în intervalul menţionat temporar va ploua în toate regiunile. La altitudini de peste 1500 de metri precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Mai ales în noaptea de vineri spre sâmbătă şi din nou în cursul zilei de duminică, în Banat, Crişana, Maramureş, nord-vestul Transilvaniei şi în zona Munţilor Apuseni, cantităţile de apă vor depăşi 15 litri pe metru pătrat şi izolat chiar 25 de litri pe metru pătrat. Vântul va sufla în general moderat, iar în vestul ţării şi la munte va avea intensificări temporare cu viteze de peste 50 de kilometri pe oră, rafalele depăşind în zona montană înaltă 70 de kilometri pe oră.
 
Acest nou mesaj vine în completarea avertizării date de ANMH vineri dimineaţa, care anunţa god galben din cauza intensificării vântului în Caraş Severin şi în sud-vestul judeţului Timiş. Chiar dacă vremea va fi capricioasă, în vestul ţării se va înregistra o creştere a temperaturii în următoarele zile, doar în zonele montane termometrul urmând să arate mai puţin de zero grade Celsius noaptea. În timpul zilei, în aproape toată partea de vest a ţării, temperaturile vor depăşi 10 grade.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: