VIDEO Zeci de judecători şi procurori au protestat la Timişoara. Gestul făcut de magistraţii participanţi la manifestaţie

VIDEO Zeci de judecători şi procurori au protestat la Timişoara. Gestul făcut de magistraţii participanţi la manifestaţie

Copilul unei familii de timişoreni venite să susţină demersul procurorilor şi judecătorilor FOTO Daniel Dancea

Zeci de judecători şi procurori din Timişoara au ieşit luni seara în faţa Palatului Dicasterieal din Timişoara pentru un protest tăcut faţă de legile Justiţiei. Câteva zeci de timişoreni i-au aşteptat pe judecători şi procurori în stradă, aplaudându-i pe parcursul întregului protest, care a durat aproape jumătate de oră. Judecătorii şi procurorii le-au mulţumit celor prezenţi tot prin aplauze.

Aproximativ 60 procurori şi judecători din Timişoara au răspuns apelului societăţii civile de a protesta faţă de modificările aduse legilor justiţiei de către coaliţia PSD+ALDE. În faţa Palatului Dicasterial din Timişoara au ieşit luni seara aproximativ 60 de judecători şi procurori care au protestat în tăcere faţă de modificările aduse legilor Justiţiei.

Singurii care au decis să protesteze în cadrul unei Adunări Generale au fost procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara. În rest, judecătorii şi procurorii au ieşit în nume propriu, la niciuna dintre instanţe sau unităţi de parchet din Timişoara nefiind organizate adunări generale.

În faţa Palatului de Justiţie, judecătorii şi procurorii au fost aşteptaţi de câteva zeci de timişoreni, care au aplaudat în continuu timp de aproape jumătate de oră cât a durat protestul. La protest a participat, însă, şi un cetăţean nemulţumit de modul în care este înfăptuită justiţia în Timişoara. „Nu răspundeţi de nimic de ceea ce faceţi. Este normal? Să vă bateţi joc în procesele pe care statul le câştigă din zbor. E normal?”, le-a strigat timişoreanul judecătorilor prezenţi. Pentru a-i proteja pe judecători de nemulţumirile timişoreanului, un susţinător al demersului magistraţilor s-a plasat în faţa celui care îi contesta pe judecători. „Ăsta e statul românesc. Vă felicit”, a spus bărbatul înainte de a pleca din piaţă.

„E un demers binevenit. Trebuia să iasă şi ei în stradă să arată că nu sunt părtaşi la aşa ceva, că nu vor să treacă asemenea amendamente criminale”, a spus un timişorean în timp ce aplauda demersul magistraţilor. „E simplu. Am venit să îi susţinem pe magistraţi pentru că nu se poate ca aceste legi să devină legi adevărate. Trebuie să rămână doar un coşmar. L-am adus şi pe băiatul meu pentru că nu vreau să trăiască într-o ţară cu un Cod Penal infractor-friendly”, a spus şi o timişoreancă.

Judecătorii şi procurorii care au protestat în faţa Palatului de Justiţie le-au mulţumit timişorenilor care îi susţin prin aplauze. După aproximativ jumătate de ore, judecătorii şi procurorii s-au retras, iar câţiva dintre timişorenii prezenţi în faţa Palatului Dicasterial au rămas în continuare în piaţă pentru a discuta alte metode de protest faţă de legile Justiţiei. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: