VIDEO Trei zile în cel mai fierbinte loc al planetei, numit şi „Poarta către infern“. Peisaj nepământean şi decoruri SF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călătorie spectaculoasă în Ethiopia FOTO Everyday Holiday
Călătorie spectaculoasă în Ethiopia FOTO Everyday Holiday

În ultimul episod din 2019, vloggerii români Alecsandra şi Adrian Moldovan arată experienţele trăite timp de trei zile într-o zonă pustie din Etiopia, considerată cel mai fierbinte loc al planetei.

GALERIE FOTO

Ultima aventură pe 2019 a vloggerilor arădeni Alecsandra şi Adrian Moldovan a fost în Etiopia, unde soţii au vizitat aşa numita „Poarta către infern”.

„Este greu de ajuns aici şi regiunea nu poate fi vizitată decât în grupuri organizate. Zona este controlată de populaţia seminomadă afar, vizibil diferită de restul etopienilor. Este nevoie de vehicule 4X4 pentru a învinge terenul accidentat şi distanţele mari, nu există mijloace de transport în comun. De asemenea, poate fi foarte periculos, motiv pentru care este interzis să mergi de capul tău, iar grupurile trebuie să fie însoţite de gărzi înarmate”, a spus Adrian Moldovan, în drum spre vulcanul Erta Ale.

„Craterul principal de la Era Ale poartă numele «Poarta către infern» şi este mereu plin de lavă topită. Erupţii mai puternice au avut loc în 2005, 2007 şi 2017, blocând pentru luni întregi accesul pe vârf”, a completat Moldovan.

Călătorie în Ethiopia

Câmpul de sare şi sulf de la Dallol se află la graniţa cu Eritreea- Depresiunea Danakil şi vulcanul Erta Ale.
 

„Denumirea Dallol dată de populaţia afar înseamnă dizolvare, dezintegrare. Este perfectă pentru a descrie peisajul nepământean în care lacurile verzi de acid apar din solul roşu plin de oxizi de fier. Izvoarele sulfuroase şi importantele depozite de săruri de potasiu contribuie şi ele la crearea decorului SF”, a mai povestit Adrian Moldovan.



Citiţi şi:

VIDEO Reportaj în Kurdistanul Irakian, o ţară care încă nu există, deşi 92% din populaţie vrea independenţă. Este cel mai frumos şi sigur loc din Irak

VIDEO Cum arată Cernobîl şi zona din jurul reactorului nuclear la 33 de ani de la tragedie. Reportajul făcut de un român

VIDEO Cum au reuşit doi români să viziteze Coreea de Nord: „Nu ştiu ce să spun despre sărmana ţară, dar zgârie-nori ca aceia nu avem în România

VIDEO Cum explică românii reportajul cuminte din Coreea de Nord. „Lumea se aşteaptă doar la imagini cu foamete, lagăre şi bomba atomică“

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite