VIDEO Sute de PSD-işti adunaţi în şedinţă au votat „susţinerea necondiţionată a lui Victor Ponta pentru funcţia de premier şi preşedinte al PSD”

VIDEO Sute de PSD-işti adunaţi în şedinţă au votat „susţinerea necondiţionată a lui Victor Ponta pentru funcţia de premier şi preşedinte al PSD”

Ministrul PSD Sorin Grindeanu a supus la vot o rezoluţie prin care PSD Timişoara îşi exprimă susţinerea necondiţionată pentru Ponta FOTO Daniel Dancea

În timp ce Victor Ponta este presat să demisioneze, aproximativ 500 de social - democraţi timşoreni au participat vineri după-amiaza la Conferinţa Municipală a PSD Timişoara pentru alegerea noii conduceri a filialei locale a PSD. La şedinţa condusă de preşedintele interimar al PSD Timiş, ministrul Sorin Grindeanu, s-a votat o rezoluţie de „susţinere necondiţionată a lui Victor Ponta”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Scandalul de corupţie în care este implicat premierul Victor Ponta s-a suprapus nefericit cu alegerile pentru noua conducere a PSD Timişoara, alegeri la care au candidat deputatul Florică Bârsăşteanu şi Sebastian Răducanu. Şedinţa social-democraţilor a fost condusă de ministrul Comunicaţiilor, Sorin Grindeanu. Inevitabil, subiectul Victor Ponta-DNA a fost abordat, iar Grindeanu a declarat că Victor Ponta trebuie să rămâne premier.

„Vedem peste tot. Victor Ponta anchetat de dimineaţă. Faptul că noi astăzi, PSD-ul suntem cea mai mare forţă politică a ţării, avem cel mai mare număr de parlamentari dat prin vot, avem o guvernare care repară ceea ce au făcut cei de la PNL şi PD-L, faptul că reîntregim salarii, am scăzut cota la TVA şi toate lucrurile ne conferă legitimitatea de a guverna în continuare, iar Victor Ponta a dus România pe cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană. Poate că lucrul ăsta nu place. Poate că trebuie să tăiem din salarii în continuare. Să vină ceilalţi să taie din salarii. Poate că trebuie să vină ceilalţi să nu treacă noul Cod Fiscal (…) Eu cred că noi trebuie să spunem astăzi NU. Noi rămânem la Guvernare, singurul mod democratic prin care un Guvern poate dat jos fiind prin Parlament”, a spus Grindeanu în faţa social-democraţilor timişoreni.

Atac la Iohannis

Ministrul Sorin Grindeanu a sugerat în discursul său că momentul în care a explodat dosarul lui Ponta nu este întâmplător. Grindeanu l-a atacat şi pe preşedintele Klaus Iohannis. „Sigur că pare o coincidenţă că astăzi se depune o moţiune de cenzură anunţată de vreo trei săptămâni. Sigur că e coincidenţă că astăzi avem scandalul pe care l-am văzut la televizor, un scandal care nu a apărut în ultima săptămână. Sunt nişte presupuse fapte de prin 2007. Sigur că e o coincidenţă şi sunt convins că şi dumneavoastră credeţi acelaşi lucru. Sigur e o coincidenţă şi faptul că un preşedinte care ne-a obişnuit să comunice pe Facebook mai mult şi care nu e un comunicator care să iasă în fiecare zi, la cinci minute după ce a apărut acest anunţ a anunţat că face conferinţă de presă. Toate astea sunt o coincidenţă. Faptul că domnul preşedinte s-a întâlnit de dimineaţă cu reprezentanţii FMI-ului, faptul că în aceste zile se discută despre un nou acord cu FMI-ul şi începem să devenim mai independenţi decât e cazul, e o coincidenţă”, a susţinut Grindeanu.

Ministrul Sorin Grindeanu i-a încurajat pe social-democraţi să lupte în continuare, fiind convins că PSD-ul va şti să gestioneze şi acest moment, urmând „o săptămână cel puţin intersantă până vinerea viitoare când se va dezbate şi se va vota moţiunea de cenzură”. La finalul şedinţei de partid la care au participat aproximativ 500 de persoane, ministrul Sorin Grindeanu a supus la vot o rezoluţie prin care PSD Timişoara îşi exprimă „susţinerea necondinţionată pentru domnul Victor Ponta la funcţia de prim-ministru şi preşedinte al PSD” şi dezaprobă „actele de substituire a Parlamentului şi a Guvernului de către alte instituţii”. Rezoluţia a fost votată în unanimitate. Social-democraţii timişoreni l-au ales ca preşedinte al filialei pe Sebastian Răducanu. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: