VIDEO Românii plecaţi pe urmele Chivotului Sfânt. Potrivit legendei, obiectul venerat s-ar găsi în Etiopia

VIDEO Românii plecaţi pe urmele Chivotului Sfânt. Potrivit legendei, obiectul venerat s-ar găsi în Etiopia

Etiopia este o ţară spectaculoasă FOTO EveryDay HoliDay

Românii Alecsandra şi Adrian Moldovan au revenit pe canalul EveryDay HoliDay cu un nou şi inedit episod filmat în Etiopia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vloggerii bănăţeni Alecsandra şi Adrian Moldovan nu-şi lasă fanii prea mult să aştepte după noi seriale inedite. Zilele trecute, pe canalul EveryDay HoliDay de pe YouTube a fost urcat un episod filmat în Etiopia, ultima ţară exotică vizitată de soţii Moldovan, în 2019. 
 
„Azi mergem pe urmele legendei Chivotului Sfânt, care conform legendei s-ar găsi la Axum, în Etiopia, în biserica Sf.Maria din Zion. Apoi vom urca la cea mai frumoasă dintre mănăstirile săpate în stancă din regiunea Tigray- Abuna Yemata Guh”, a scrie Adrian Moldovan.

„Chivotul Sfânt este un obiect din lemn cu capac aurit, descris în Biblie, care ar conţine tăbliţele de piatră cu cele zece porunci primite de Moise, pe muntele Sinai, toiagul lui Aaron şi o cantitate mică de mană, hrana evreilor în deşert. La un an de la fuga din Egipt, Dumnezeu însuşi i-a descris lui Moise cum trebuia construit chivotul. Chivotul a fost transportat de către evrei timp de 40 de ani prin deşert, ulterior găsindu-şi locul în Templul lui Solomon din Ierusalim. În anul 575 Î.Ch. babilonienii au distrus templul, în cronici nu există nicio menţiune despre ce s-a întâmplat cu chivotul, dând frâiu liber legendelor”, a povestit timişoreanul Adrian Moldovan. 

Una dintre legende spune că Chivotul Sfânt s-ar afla la Axum, în Etiopia, în biserica Sf. Maria din Zion. Este cel mai sfânt loc al creştinilor etiopieni.

Citeşte şi:

VIDEO Trei zile în cel mai fierbinte loc al planetei, numit şi „Poarta către infern“. Peisaj nepământean şi decoruri SF

VIDEO Reportaj în Kurdistanul Irakian, o ţară care încă nu există, deşi 92% din populaţie vrea independenţă. Este cel mai frumos şi sigur loc din Irak

VIDEO Cum arată Cernobîl şi zona din jurul reactorului nuclear la 33 de ani de la tragedie. Reportajul făcut de un român

VIDEO Cum au reuşit doi români să viziteze Coreea de Nord: „Nu ştiu ce să spun despre sărmana ţară, dar zgârie-nori ca aceia nu avem în România

VIDEO Cum explică românii reportajul cuminte din Coreea de Nord. „Lumea se aşteaptă doar la imagini cu foamete, lagăre şi bomba atomică“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: