VIDEO Cum se prepară pacheţelele de primăvară, o reţetă sănătoasă pentru Anul Nou Chinezesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru Anul Nou Chinezesc, vă propunem să gustaţi una dintre delicatesurile pregătite de asiatici în această zi. Pacheţele de primăvară sau chūn juǎn, în chineză,– este o gustare pregătită din foi de orez şi legume sau cu carne.

Pentru a vedea cum se prepară Pacheţelele de primăvară, am apelat la blogul de reţete culinare www.lauralaurentiu.ro.

Pentru o porţie de 16 bucăţi de pacheţele, aveţi nevoie de patru foi de plăcintă (foi de orez nu se prea găseşte în România), aproximativ 400 de grame de varză albă, tocată, un morcov ras, sare şi piper, ulei de susan, ulei pentru prăjit, iar la servire sos de soia sau sos iute.

“Varza tocată cât de fin se pricepe fiecare sau câtă răbdare are, morcovul  ras pe răzătoarea mare, sare, piper şi un strop de ulei de susan se amestecă bine. Se ia câte o foaie de plăcintă din pachet şi se pune pe un prosop de bucătărie. Atenţie, e esenţial să nu fie foile uscate, aşa că acoperiţi bine foile din pachet pentru că se usucă repede în contact cu aerul. Se taie foaia de plăcintă în patru. Se aşează câte puţină varză pe fiecare bucată. Se pliază marginile foii către interior şi se pensulează din nou cu apă, aşa încât să facă priză când se va rula pacheţelul. Se rulează şi este gata. Se încinge ulei pentru prăjit (de floarea soarelui sau de rapiţă) din abundenţă într-o tigaie şi se prăjesc pacheţelele pe rând, atâtea câte încap deodată. Se rumenesc pe ambele părţi şi se scot pe hârtie de bucătărie absorbantă”, aflăm de la Laura Laurenţiu.

Pentru sos se poate amesteca sos de soia light cu sos de roşii şi un strop de sos iute. Pacheţelele se rerevesc fierbinţi.

După calendarul tradiţional chinezesc, astăzi se sărbătoreşte Anul Nou Chinezesc. Asiaticii au ieşit din anul Câinelui de Pământ şi au intrat în anul Porcului de Pământ, despre care spun că va fi unul al bucuriei, al prieteniei şi iubirii pentru toate semnele zodiacului, pentru că porcul atrage succesul în toate aspectele vieţii, în China. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite