VIDEO Povestea tânărului omorât în mod brutal de motorul unei parapante. Făcuse din pasiunea pentru zbor un mod de viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Avram, tânărul decedat în urma unui accident stupid produs duminică, în Timiş FOTO Youtube
Bogdan Avram, tânărul decedat în urma unui accident stupid produs duminică, în Timiş FOTO Youtube

Un tânăr de 35 de ani din judeţul Timiş a murit, duminică, după ce a fost lovit în cap de elicea unui paramotor pe care încerca să îl repare. Tânărul decedat se numeşte Bogdan Avram şi era unul dintre cei mai experimentaţi motoparapantişti din Vestul ţării, având sute de ore de zbor.

Comunitatea parapantiştilor din Vestul ţării este în stare de şoc după ce unul dintre cei mai experimentaţi motoparapantişti din regiune a murit în urma unui accident stupid, petrecut la sol. „Noi doi am fost în primă fază printre cei care am reactivat parapanta cu motor pe zona Timişoarei. Fiecare zbura pe cont propriu. Totul a început în jurul anului 2009. Până atunci zburasem la liber (n.r. fără motor)”, a declarat Răzvan, un prieten apropiat al lui Bogdan Avram, care a efectuat în trecut şi zboruri cu paraşuta.

Potrivit lui Răzvan, în ziua accidentului Bogdan şi alţi prieteni paramotorişti au profitat de vremea frumoasă şi au ieşit să zboare în zona satului Gelu. La un moment dat, Bogdan a observat că motorul nu funcţionează în parametri normali, a coborât la sol şi a pus motorul pe lada de transport, care este de fapt o cutie din plastic în care se pune motorul în cazul transportului cu maşina.

„El avea un echipament nou, foarte bine întreţinut. Pentru el, zborul devenise un mod de viaţă. Nu mai era o pasiune. Avea sute de ore de zbor la activ”, a declarat Răzvan pentru „Adevărul”. Timişoreanul a explicat şi modul în care a avut loc tragicul accident în care prietenul său şi-a pierdut viaţa.

"În momentul în care a aterizat şi-a dat echipamentul jos şi, fiind foarte meticulos, a pus paramotorul pe lada de transport. Dacă îl pui pe iarbă şi îl porneşti, rişti să prindă iarbă sau pietricele şi să ciobească frontul de atac al elicei. El a pus paramotorul pe lada de transport şi l-a pornit. În momentul în care l-a turat, elicea  a produs forţă şi l-a dat (n.r. paramotorul) în faţă. În momentul acela s-a răsturnat şi a căzut efectiv pe el, lovindul-l în cap”, a explicat timişoreanul.

Bogdan era căsătorit şi avea o fetiţă . „Cred că era cel mi bun din zona asta. Şi era foarte bun tocmai pentru că avea foarte multe ore de zbor”, a mai declarat prietenul tânărului decedat.

Bogdan Avram avea şi un canal de Youtube unde posta filmuleţe ale zborurilor cu parapanta. În urmă cu aproximativ jumătate de an, o echipă de motoparpantişti a zburat deasupra României, de la Timişoara până la Sighetu Marmaţiei. Bogdan a filmat tot traseul pentru a promova sportul de care era pasionat. „Dificil nu e (n.r. sportul). Ca orice sport, trebuie să te pregăteşti şi să ţii cont de nişte chestii importante care îţi salvează şi viaţa şi echipamentul. Şi acesta (n.r. echipamentul) este important până la urmă pentru pentru că orice greşeală te poate costa bani”, a declara Bogdan, pentru TVR, la sosirea în Maramureş. 





Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite