VIDEO Oraşul Timişoara, pus într-o lumină favorabilă pe unul dintre cele mai vizionate canale de ştiri din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prezentatorul "Business Planet" la Timişoara. FOTO: captură video
Prezentatorul "Business Planet" la Timişoara. FOTO: captură video

„Business Planet“ este o emisiune a canalului Euronews, care spune poveştile de succes ale unor întreprinzători mici şi mijlocii din toată Europa. Cea mai recentă ediţie a emisiunii este dedicată unei afaceri prospere din Timişoara.

Conform gazdei emisiunii, cel mai mare oraş din vestul ţării este unul dintre cele trei puncte centrale ale economiei româneşti, un oraş foarte dinamic. În zonă sunt mai multe oferte de slujbe decât şomeri. Întreprinzătorii nu duc lipsă de imaginaţie în privinţa dezvoltării afacerilor. Exemplul concret este o firmă de panificaţie, fostă afacere de familie, fondată în 1991. Acum are 180 de angajaţi, 14 magazine de prezentare şi o cifră de afaceri de 5 milioane de euro.

Acum patru ani, compania a investit masiv într-o clădire nouă, echipamente de ultimă oră şi 6 maşini de distribuţie. Finanţarea a fost obţinută cu ajutorul consultanţilor Enterprise Europe Network, o organizaţie continentală care ajută afacerile mici şi mijlocii, iar la Timişoara lucrază prin Camera de Comerţ şi Industrie. Afacerea de panificaţie a obţinut, în acest fel, o finanţare de 750.000 de euro, iar de atunci au fost angajaţi încă 60 de oameni, iar cifra de afaceri a crescut cu 25 la sută, într-o perioadă grea pentru economie.

Emisiunea "Business Planet" este dedicată întreprinderilor mici şi mijlocii care, conform realizatorilor, sunt motorul economiei europene şi au creat 80 la sută dintre locurile de muncă apărute în ultimii cinci ani. Realizatorii călătoresc prin toată Europa şi documentează poveştile unor astfel de afaceri de succes.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite