VIDEO Oraşul în care clanurile de romi sunt imposibil de stăpânit: „A spus că dacă nu le dau bani să părăsesc oraşul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La trei săptămâni de la incidentul în care s-au lovit cu maşinile în trafic, în centrul oraşului, două clanuri rivale au intrat din nou în conflict. De această dată, un BMW a fost distrus cu toporul, iar geamurile unei case au fost sparte.

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş a declarat că în urma incidentului de la Lugoj a fost deschis dosar penal pentru loviri şi alte violenţe, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Vizate sunt cinci persoane, patru bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 20 şi 60 de ani. Din primele cercetări, cei cinci suspecţi au urmărit în trafic maşina victimelor asupra căreia s-au năpustit cu toporul în momentul în care autoturismul a fost oprit. Cercetările continuă su suspecţii în libertate. 

Lugojul, al doilea oraş ca mărime din Timiş, este sub teroarea clanurilor de romi. În ultima jumătate de an oraşul a fost scena unor conflicte violente între clanurile care îşi dispută supremaţia. În luna aprilie, Poliţia şi Jandarmeria au fost nevoite să intervină în forţă pentru aplanarea unui conflict între romii din clanurile Ghiţă şi Mata.

În urmă cu trei săptămâni, două găşti rivale din clanul Şain au şocat Lugojul după ce s-au urmărit cu maşinile în trafic şi s-au lovit chiar în zona Poliţiei. Duminică, 13 august, găştile conduse de Vişinel şi Meilă Şain au intrat din nou în conflict. Poliţiştii au fost chemaţi pe strada Bistrei pentru a aplana un conflict în care un autoturism BMW a fost distrus, iar geamurile unei case au fost sparte.

Vişinel Şain susţine că rivalii săi au intrat peste el şi peste soţia sa în casă, cerându-i 25.000 de euro „taxă de şmecher”. „A spus că dacă nu le dau banii să părăsec Lugojul şi să plec din Lugoj că îmi sparge casă că îmi sparge maşînili. Pă asta am dat zece mii, pă aia am dat 10.000. Nu mai am pace de Şain Meilă şî de Şain Ion şî copiii lor”, a declarat Vişinel Şain.



Romii acuzaţi de Vişinel Şain nu au putut fi contactaţi, dar un bărbat de etnie romă de pe strada Primăverii, aflată în apropierea locului în care a avut loc conflictul, susţine că cele două familii de romi, dintre care una este vecină cu el, au certuri frecvente, după care se împacă şi o iau din nou de la capăt. Bărbatul a mai declarat că în conflictul dintre cele două găşti, maşina sa a fost avariată.



Reprezentanţii Poliţiei Timiş au declarat că vor emite un punct de vedere cu privire la cele întâmplate după realizarea cercetărilor care să arate condiţiile în care a avut loc incidentul de duminică.

CITEŞTE ŞI:

Tânăr snopit în bătaie de membrii unui clan de romi: „Au sunat-o pe mătuşa, să-mi retrag plângerea, că ne omoară”

Clanurile de romi care se urăsc de moarte, la un pas de măcel

„Aceşti ţigani sunt zero în faţa mea“. Un conflict dintre clanuri de rromi, stins de Poliţie, a reizbucnit violent

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite