VIDEO Un nou conflict violent în oraşul terorizat de bătăile dintre clanurile de romi. De data asta s-a tras cu arma

VIDEO Un nou conflict violent în oraşul terorizat de bătăile dintre clanurile de romi. De data asta s-a tras cu arma

Unul dintre clanurile invocate în ultimul scandal de la Lugoj a fost implicat într-un scandal uriaş în cursul lunii aprilie FOTO Daniel Dancea

La mai puţin de o săptămână de la un conflict violent petrecut între două clanuri de romi din Lugoj (judeţul Timiş) pe strada Bistrei, un nou scandal a izbucnit între două familii de romi, de această dată pe strada Anişoara Odeanu. În ultimul scandal, care este al cincilea din ultimele patru luni, s-a tras şi un foc de armă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Romii din Lugoj au fost protagoniştii unui nou scandal de amploare izbucnit în oraş. De această dată, conflictul a avut loc pe strada Anişoara Odeanu, proprietarul unei case din zonă declarând că focurile au fost trase după fiica sa şi că sunt ameninţaţi de romii dintr-o altă familie. Bărbatul mai spune că o familie rivală cere 20 de mii de euro, taxă de protecţie.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Timiş, în urma scandalului a fost deschis un dosar penal, fiind căutaţi vinovaţii. „În data de 17 august, în jurul orelor 23, pe raza localităţii Lugoj a avut loc un conflict în urma căruia s-a făcut uz de armă letală. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală fără drept, iar în prezent se efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor comiterii faptei şi a identificării autorilor şi tragerea lor la răspundere penală”, a declarat Ionuţ Sârbu, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş.

Ioan Titus Căldăraş, zis Ghiţă, şi acuzat de provocarea scandalului de pe strada Anişoara Odeanu a declarat pentru „Adevărul” că nu are nicio legătură cu incidentul. „Noi aşa ceva nu facem. La ei în casă s-a găsit arme. Vor să complice şi pe alţii. Oamenii ăştia sunt nişte oameni care provoacă fel de fel de scandaluri. Acum că vor să mă implice pe mine, e problema lor. Sunt în stare să vin la autorităţi cu toată familia. La ei pe strada Făgetului s-a găsit armament. Nu ştiu ce vor oamenii ăştia cu mine. Se ceartă inclusiv cu ţigani din Timişoara. Dacă mergem la ei acasă nu mergem să tragem într-o poartă sau într-un geam. Nu se face aşa ceva”, a declarat Căldăraş pentru „Adevărul”. 

Ultimul scandal dintre clanurile de romi din Lugoj vine la mai puţin de o săptămână de la un conflict violent între două familii din clanul Şain. În scandalul izbucnit duminică pe strada Bistrei, un BMW a fost distrus cu toporul. În urma incidentului, nimeni nu a fost arestat, ancheta fiind continuată cu cei cinci suspecţi în stare de libertate.


Aceleaşi familii din clanul Şain au fost implicate într-un scandal în centrul oraşului. Două maşini aparţinând celor două familii rivale s-au lovit în trafic, iar membrii uneia dintre găşti au ieşit cu topoarele, lugojenii martori la eveniment fiind şocaţi de scandal. Şi acel incident este anchetat cu suspecţii liberi. 

Ghiţă, Baloo şi Turculeţ, personaje acuzate în ultimul scandal de la Lugoj, au fost şi în mijlocul unui conflict de amploare cu clanul condus de Mata. Cele două familii, vecine pe strada Caransebeşului, au fost la un pas de măcel, Poliţia şi Jandarmeria stând zile întregi între cele două clanuri, pentru aplanarea conflictului.CITEŞTE ŞI:
VIDEO Oraşul în care clanurile de romi sunt imposibil de stăpânit: „A spus că dacă nu le dau bani să părăsesc oraşul“

Tânăr snopit în bătaie de membrii unui clan de romi: „Au sunat-o pe mătuşa, să-mi retrag plângerea, că ne omoară”

Clanurile de romi care se urăsc de moarte, la un pas de măcel

„Aceşti ţigani sunt zero în faţa mea“. Un conflict dintre clanuri de rromi, stins de Poliţie, a reizbucnit violent

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările