VIDEO Mii de oameni adunaţi în faţa Ambasadei Norvegiei din Viena, pentru susţinerea familiei Bodnariu, au cântat într-un glas „Suntem o familie unită”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiunile de susţinere a familiei Bodnariu şi de protest împotriva Serviciului de Protecţie a Copilului din Norvegia, Barnevernet, au continuat şi în acest weekend. Pe lângă protestele organizate în România, la Suceava şi Arad, au mai avot loc proteste la Viena, unde au participat aproximativ 3.000 de persoane. O acţiune a fost organizată şi la Praga.

Cazul familiilor Bodnariu şi Nan, rămase fără copiii luaţi de autorităţile norvegiene, ia amploare. După proteste organizate weekend-ul trecut în mai multe oraşe europene şi în America, în acest weekend au avut loc noi manifestaţii. Celor peste 6.000 de oameni adunaţi la Arad şi Suceava pentru a susţine familia Bodnariu şi a protesta împotriva Serviciului de Protecţie a Copilului din Norvegia, Barnevernet, li s-au adăugat peste 3.000 de protestatri din Viena şi Praga. La protestul din faţa Ambasadei Norvegiei de la Viena au participat, potrivit organizatorilor, 3.000 de protestatari. Unul dintre organizatori a ţinut un discurs în care a repetat fraza rostită în urmă cu o săptămână la Timişoara: „Dacă statul vrea copii să şi-i facă”. Protestul de la Viena a fost unul paşnic, manifestanţii cântând într-un glas melodia: „Suntem o familie unită”.



Protestele organizate împotriva Barnevernet i-au scos în stradă şi pe cehi, care au avut un caz similar. La protestul de la Viena a participat şi avocatul Marius Reikeras, cunoscut în Norvegia pentru lupta pe care o duce cu Barnevernet. De altfel, în mai multe filmuleţe postate pe youtube, înainte de declanşarea cazului Bodnariu, se poate vedea că avocatul participă la proteste de stradă împotriva Barnevernet.  



Imagini de la protestul din Praga FOTO Facebook

Protest Praga
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite