VIDEO Metoda inedită folosită de Poliţia Rutieră pentru reducerea vitezei într-o intersecţie foarte periculoasă

VIDEO Metoda inedită folosită de Poliţia Rutieră pentru reducerea vitezei într-o intersecţie foarte periculoasă

Maşina cu radar fără poliţişti, o metodă folosită cu succes

Poliţia Rutieră a găsit o metodă inedită pentru a-i determina pe şoferi să respecte viteza legală pe o porţine de drum pe care au avut loc mai multe accidente provocate din cauza nearcordării de prioriate şi a vitezei. Metoda folosită de poliţişti se dovedeşte a fi eficientă.

Unul dintre cele mai circulate drumuri naţionale din România, făcând legătura între autostrada A1 şi sudul ţării, centura Lugojului a fost de la construcţie şi până în prezent scena mai multor accidente rutiere grave. Cele mai multe accidente au avut loc în intersecţia centurii Lugojului cu drumul Tapiei, unde este şi o zonă industrială.

Chiar dacă în zona intersecţiei este limită de viteză de 50 de km/h, şoferii nu au putut fi determinaţi să încetinească. Astfel, aici au avut loc în ultimii ani 17 accidente, dintre care trei mortale. Autorităţile locale, Poliţia şi reprezentanţii CNAIR au avut şi întâlniri pentru a se găsi o soluţie de rezolvare a probmelei, stabilindu-se că e nevoie de construirea unui sens giratoriu.

Până acum nu s-a făcut nimic concret în teren, singura măsură fiind amplasarea unui echipaj radar în zonă. După o perioadă în care poliţiştii au stat zile întregi cu cu radarul în parcările de lângă intersecţie, pe ambele sensuri, în zonă a rămas doar maşina de Poliţie, o Dacia Logan MCV. De săptămâni bune, maşina de Poliţie stă goală pe marginea drumului, iar efectul este cel aşteptat. Şoferii încetinesc şi dau flash-uri prin care îi avertizează pe ceilalţi şoferi că urmează un radar. Prezenţa maşinii de Poliţie îi determină pe şoferii care circulă pe ambele sensuri să dea flash-uri şi astfel să îi determine şi pe ceilalţi şoferi să încetinească. Dovada eficienţei metodei găsite de Poliţia Rutieră este că după plasarea maşinii în zona intersecţiei cu drumu Tapiei nu au mai fost accidente în zonă.


 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: