VIDEO Cel mai convingător clip pentru redirecţionarea impozitului de 2%. "Mafia ştie oricum unde staţi!“

VIDEO Cel mai convingător clip pentru redirecţionarea impozitului de 2%.

Campanie Marele Ecran

Direcţionând cei 2 % din impozitul pe venit Asociaţiei Marele Ecran, oamenii pot susţine înfiinţarea unei săli de cinema civilizate la Timişoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Campania de susţinere a Asociaţia Marele Ecran din Timişoara a început în 2013. Organizaţia militează pentru înfiinţarea unei cinemateci la Timişoara.
 
Clipul „Show Respect for Cinema”, în care oamenii sunt îndemnaţi să direcţioneze cei 2 % din impozitul pe venit Asociaţiei Marele Ecran, a fost conceput de Lucian Mircu şi Boris Gaza.
 
“A fost văzut de multă lume şi e apreciat de fiecare dată când îl dăm. A crescut un pic şi numărul celor care ne-au dat bani direcţionat, adică impozitul acela de 2 %, dar e un număr înca foarte mic de oameni. Treaba noastră este să se înţeleagă clar că e nevoie de cinema la Timişoara şi pentru filmul european, românesc, independent, de autor. Deocamdată e loc doar de filme de la Hollywood. Lumea vrea şi vine la genul asta de proiecţii”, a spus Lucian Mircu. 

 
Primăria Timişoara a promis că va recupera sălile de cinema de la RADEF, însă nu s-a făcut nimic până acum. În 2015, s-a deschis însă un cinematograf tocmai în comuna Gottlob. 
 
“Noi am depus şi un proiect la Primărie arătând cum se poate reabilita un cinema şi oferindu-ne să facem program acolo împreuna cu celelalte asociaţii active din oraş. E cumva ridicol, in competiţia asta cu Clujul, să nu ai un cinematograf reabilitat. Ei au vreo patru. Nu pot să îmi imaginez un oraş ca Timişoara să fie capitală culturală europeană doar cu multiplex. Iar pentru film european să mergem la Gottlob sau Arad. Un exemplu recent, <Saul fia>, care a luat Oscarul în 2016, cel mai aproape poţi să-l vezi la Arad”, a mai declarat Lucian Mircu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările