VIDEO Unde l-a dus dependenţa de păcănele pe un tânăr, tată a doi copii. Sentinţa grea primită pentru că a jefuit o sală de jocuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagini din momentul jafului din septembrie 2018 de la o sală de jocuri din Timişoara FOTO tion.ro
Imagini din momentul jafului din septembrie 2018 de la o sală de jocuri din Timişoara FOTO tion.ro

Curtea de Apel Timişoara a emis sentinţa finală într-un dosar în care un tânăr de 33 de ani a fost judecat pentru tâlhărie calificată, fiind acuzat că a jefuit o sală de jocuri ameninţând-o pe angajată cu un cuţit.

Judecătorii Curţii de Apel Timişoara l-au condamnat, definitiv, la trei ani de închisoare cu executare pe tânărul care, cu o mască pe faţă, a jefuit în data de 27 septembrie 2018 o sală de jocuri din Timişoara, ameninţând-o pe angajata cazinoului cu un cuţit de 20 de cm. Tânărul judecat pentru tâlhărie a fost la un pas să scape de închisoare, fiind condamnat în primă instanţă, de Judecătoria Timişoara, la trei ani de închisoare cu suspendare.

În emiterea pedepsei cu suspendare, Judecătoria Timişoara a avut în vedere că tânărul a recunoscut fapta, a cooperat cu organele judiciare şi a manifestat o atitudine de regret. „S-a constatat faptul că inculpatul este o persoană integrată în societate, are un loc de muncă şi doi copii minori cu vârste fragede, iar fapta a fost săvârşită pe fondul unei situaţii financiare dificile. Prin urmare, s-a apreciat că nivelul de educaţie şi stare socială îi permit acestuia să conştientizeze acţiunile sale şi să evite pe viitor săvârşirea de fapte asemănătoare, având în vedere că inculpatul nu este cunoscut cu antecedente penale astfel cum rezultă din fişa de cazier judiciar”, se arată în sentinţa Judecătoriei Timişoara.

Magistraţii Curţii de Apel au considerat, însă, că pentru fapta sa tânărul nu poate fi condamnat cu suspendare, aplicându-i pedeapsa minimă, de trei ani, dar cu executarea ei în regim de detenţie. „Inculpatul a săvârşit o infracţiune gravă, de tâlhărie calificată. În vederea comiterii faptei inculpatul a pus la punct un plan bine stabilit, s-a mascat şi înarmat, iar pe timp de noapte a utilizat arma împotriva unei angajate a unei societăţi comerciale în vederea obţinerii unor foloase patrimoniale. Un astfel de comportament nu poate justifica pronunţarea unei soluţii de suspendare a executării pedepsei, instanţa neavând convingerea că aplicarea pedepsei este suficientă”, se arată în sentinţa Curţii de Apel Timişoara.

Judecătorii mai arată că o condamnare fără executarea pedepsei aplicate, în cazul unei persoane care, pentru a obţine în mod ilicit o sumă de bani, pe timp de noapte, se maschează şi se înarmează cu un cuţit, după care ameninţă cu acel cuţit casierul unei societăţi comerciale, nu reprezintă altceva decât o încurajare a altor persoane să adopte un comportament identic.

Pe de altă parte, inculpatul nu a depus nici un fel de eforturi pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii, iar potrivit declaraţiilor sale, a devenit dependent de jocurile de noroc, situaţie în care a acumulat datorii la bancă, ceea ce l-a determinat să pună la cale un plan prin care să jefuiască una dintre sălile de jocuri pe care le frecventa. Dificultăţile financiare ale inculpatului, create de dependenţa acestuia de jocurile de noroc, s-au acutizat odată cu prezenta condamnare, pierzându-şi locul de muncă, situaţie în care instanţa nu-şi poate forma convingerea că inculpatul, din dorinţa de a-şi rezolva problemele financiare, nu va recurge din nou la săvârşirea unor astfel de fapte”, au mai reţinut judecătorii.

Curtea de Apel Timişoara mai reţinut că tânărul şi-a găsit un nou loc de muncă după ce a rămas fără job, dar asta „nu poate estompa caracterul deosebit de grav al activităţii inculpatului”.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite