VIDEO Imagini cu puternic impact emoţional! Noi înregistrări cu copii despre care se spune că au fost preluaţi abuziv de statul norvegian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură dintr-o înregistrare video care ar surprinde momentul în care două fetiţe sunt luate din familie de Barnevernet FOTO captură Youtube
Captură dintr-o înregistrare video care ar surprinde momentul în care două fetiţe sunt luate din familie de Barnevernet FOTO captură Youtube

Cazul familiei Bodnariu stabilită în Norvegia şi rămasă fără cei cinci copii a adus în discuţie modul de intervenţie al Barnevernet, Serviciul de Protecţie a Copilului din Norvegia, contestat în repetate rânduri pentru modul în care intervine. Sâmbătă, au fost postate pe internet două filmuleţe despre care utilizatorii susţin că este o intervenţie a Barnevernet. Autenticitatea imaginilor nu este confirmată.

Serviciul de Protecţie a Copilului din Norvegia, Barnevernet, a fost contestat în repetate rânduri pentru modul în care preia copiii din familii. În Norvegia au fost organizate şi proteste pe această temă, dar cazul familiei Bodnariu, o familia mixtă româno-norvegiană, a declanşat un val de proteste fără precedent, Serviciul de Protecţie a Copilului din Norvegia, Barnevernet, fiind contestat vehement prin acţiuni organizate în acest weekend în oraşe din Europa şi America. Mii de oameni au participat la manifestaţii de solidaritate cu familia Bodnariu şi de protest împotriva Barnevernet în: Washington, Londra, Barcelona, Roma, Dublin, Oslo, Otawa, Bruxelles, Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca şi Constanţa. 

Una din cele mai frecvente critici aduse Barnevernet este intervenţia disproporţionată în raport cu faptele de care sunt acuzaţi părinţii. În cazul familiei Bodnariu, foarte mulţi dintre cei care s-au solidarizat cu familia au contestat faptul că Serviciul de Protecţie a Copilului l-a preluat din familie inclusiv pe bebeluşul de trei luni, pe care mama îl poate vedea în prezent doar patru ore pe săptămână.

În susţinerea criticilor aduse Serviciului de Protecţie a Copilului din Norvegia, pe internet au fost publicate mai multe înregistrări care surprind modul de intervenţie al Serviciului de Protecţie a Copilului din Norvegia. O înregistrare publicată pe Youtube în cursul anului trecut surprinde momentul dramatic în care Anna, o fetiţă care are mai puţin de un an este luată dintr-o familie din Norvegia, cu Poliţia. Potrivit utilizatorului care a încărcat filmuleţul pe internet copilul a fost dusă la o adresă necunoscută părinţilor.  

Sâmbătă, 8 ianuarie 2016, când în mai multe oraşe europene au avut loc proteste de contestare a Barnevernet, pe internet au fost publicate trei înregistrări care ar surprinde modul de preluare a copiilor din familie de către Barnevernet. Autenticitatea imaginilor şi condiţiile în care au fost preluaţii copiii nu sunt cunoscutenu a fost confirmată, dar în două dintre filmări se vede cum cineva vrea să ia nişte copii care se opun plecării cu acele persoane.  

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite