VIDEO FOTO Uluitor cât de îndrăgit este alpinistul Horia Colibaşanu. Oamenii s-au înghesuit să vadă filmul despre expediţia de pe Everest

VIDEO FOTO Uluitor cât de îndrăgit este alpinistul Horia Colibaşanu. Oamenii s-au înghesuit să vadă filmul despre expediţia de pe Everest

Sala arhiplină la vizionarea filmului Everest 2017 FOTO Ş.Both

Aula Magna a Universităţii de Vest din Timişoara s-a dovedit mult prea mică pentru prezentarea filmului Everest 2017, realizat de alpinistul Horia Colibăşanu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pasionaţii de sporturi montane şi de alpinism, în acelaş timp şi publicul care îl îndrăgeşte pe Horia Colibăşanu au umplut până la refuz Aula Magna a Universităţii de Vest, la proiecţia filmului Everest 2017, în care alpinistul prezentată expediţia de anul trecut pe Himalaya. 
 
Sala s-a dovedit pur şi simplu neîncăpătoare, a fost o înghesuială demnă de prezenţa unei veritabile vedete internaţionale. După ce s-au ocupat locurile pe scaune, oamenii au ocupat fiecare petric liber din sală, pentru a urmări filmul în picioare.
 
Foarte mulţi doritori au rămas pe din afară, pur şi simplu nu s-a mai putut intra. 
 
Filmul cu reuşita de anul trecut de pe Everest are o durată de 35 de minute şi a fost realizat chiar de Horia Colibăşanu. 

 
„Am muncit un pic. Nu atât să-l montăm, să-l subtitrăm şi să punem muzică, far a fost o muncă destul de grea să filmez acolo la peste 8.000 de metri. Nu e cel mai simplu mod de a filma. Am avut o cameră GoPro, am mai avut un aparat foto Lumix Panasonic. Dar mai mult cu GoPro am fost sus, pentru că e destul de greu să car camera. De fiecare dată când am o reuşită într-o expidiţie fac un film”, a spus Horia Colibăşanu. 

 
Alpinistul a povestit despre expediţiei, ce provocări a avut pe parcurs şi cum a reuşit să le depăşească. După ce a cucerit vârful Everest, sportivul timişorean a avut parte de recunoaşteriele pe măsură.
 
„Cel mai important lucru este că Everest 2017 a fost o reuşită. A fost şi grea, cu tot felul de evenimente neprevăzute. A fost o premieră naţională, iar după ce am urcat au fost nişte recunoaşteri ale ascensiunii. Am primit un mesaj de felicitare chiar când eram în tabăra de bază, din partea prşedintelui. Apoi, am fost onorat cu Ordinul Steaua României în Grad de Cavaler, e cea mai înaltă decoraţie a preşedintelui”, a afirmat Colibăşanu. 

 
Pentru Horia Colibăşanu nu există pauză. Alpinistul se pregăteşte să plece din nou pe Himalaya.
 
„Urmează o nouă expediţie anul acesta. Sper să fie o nouă premieră în alpinism, să urcăm o rută nouă, rămâne de văzut ce permise primi, ce se întâmplă în Nepal, nu tot timpul sunt deschise rutele noi pentru publicul larg. Rămâne de văzut dacă va fi în zona Everestului sau într-o altă zonă. Mai sunt rute neurcate, neparcurse în Himalaya. Cred o să fie la fel de dificil ca anul trecut, pentru că nu mă duc să fac chestii uşoare, nu pierd timpul cu aşa ceva. În mod sigur stilul va fi cel sportiv, fără şerpaşi şi oxigen suplimentar”, a declarat Colibăşanu. 


 
Expediţia lui Horia Colibăşanu pe Everest, din primăvara anului 2017, este apreciată ca cea mai performantă românească în alpinism, având în vedere modul de ascensiune ales de sportiv: fără ajutorul şerpaşilor şi fără oxigen suplimentar. 
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările