VIDEO Cine a fost de vină în accidentul din imagine. Caz şcoală pentru care internauţii nu reuşesc să cadă de acord

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un şofer din Timişoara, care a rămas fără permis după ce a fost implicat într-un accident, a publicat pe Facebook înregistrarea video cu cele întâmplate.

„Aştept nişte păreri din partea tuturor. Cine a fost de vină în accidentul din imafine. Eu sunt cel ce intru în depăşire. Cel din faţa mea semnalizează dreapta şi face stânga. Poliţia a decis să îmi ia mie permisul pe trei luni şi dânsului i-a dat drumul fără nicio vină”, a scris Simion Popa, pe pagina de Facebook Info Trafic jud.Timiş. 

Postarea a strâns în câteva ore aproape 800 de comentarii. 

Părerile internauţilor sunt împărţite. Unii îl fac vinovat pe şoferul care a venit din spate (aşa cum a făcut şi poliţia), alţii spun că şoferul care a încercat să vireze stânga este vinovat de accident. 

Comentariile sunt pur şi simplu savuroase. Iată doar un mic exemplu:

“De vină este cel care a efectuat virajul la stânga pentru că nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers”.

“Cine a făcut stânga e vinovat, pentru că nu s-a asigurat când a virat. Chiar dacă semnaliză stânga tot era vinovat pentru neasigurare. Aburelile de mai sus cu viteza şi distanţa e strict problema ta, poliţia dacă vrea îţi dă amendă pentru viteză, aia nu înseamnă că eşti vinovat. Să îi dai în judecată”.

“Eu cred că aveţi amândoi parte din vină. Tu probabil eşti vinovat pentru viteză excesivă  în localitate şi el e vinovat pentru neasigurare. Dar eu nu te blamez. Cred că toţi mergem cu 60-80 în localitate pe drum european sau judeţean şi nu mi se pare că ai făcut un gest de teribilism. Mi se pare ca ai dat de un dobitoc care era prea obosit să semnalizeze şi a frânat de nicăieri în faţa ta, nu s-a asigurat…”

“Vă rog nu mai comentaţi dacă ştiţi că aveţi permisul luat cu spagă/pile”.

“Puteai să omori omul ăla de pe margine. La ce viteză ai avut, pe viaţa să îţi ia carnetul!”.

“De vina a fost prima maşină că nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers, aşa spune legislaţia”.

“Viteza de deplasare nu se ia ca probă pentru că nimeni nu ştie ce viteză aveai. Nu era radar acolo. Cert e că el a semnalizat aiurea şi nu s-a asigurat, iar tu poate trebuia să fi mai atent. Nu pare a fi un drum pe care să mergi cu viteză. Oricum, instanţa poate spune cine e vinovat. Din ce văd, eu zic că el a fost de vină”.

“Când văd ce persoane au permis şi dreptul la comentarii...Cel puţin 80% din voi ar trebui să predaţi permisul. Cica a avut viteză...Unde scrie? Cine a constatat că a avut viteză? Cine a zis ca i s-a suspendat permisul trei luni pentru depăşirea vitezei legale? Cum să îl amendeze pentru viteză când nu a fost depistat de aparatul radar?! Dobitocul care a semnalizat dreapta şi a virat stânga este vinovat. Asta pentru cei normali la cap”.

“Eşti un cretin, şi viteză, şi distanţă lipsă faţă cel din faţă...Te-ai bîăgat în depăşire în ultimii trei metri, fără semnalizare, fără nimic. Probabil stăteai cu ochii-n facebuci”.

“Mă minunez până unde poate ajunge lumea asta…Scot unii nişte comentari de îţi vine să îţi dai palme singur”.

“În instanţă va câştiga, clar. Dar pe bună dreptate, cu viteza aia prin localitate? Eu unu te arestam pe loc şi până venea politia, meritai şi o bătaie din partea pietonului”.

“1-nu ai respectat viteza corespunzătoare, 2 - nu ai respectat nici distanţa corespunzătoare şi 3 - nu ai văzut că omul a semnalizat din timp deci clar tu eşti singurul vinovat”.

“Cine vă învaţă să conduceţi, mai oamenilor? Pe calculator în Need for speed învăţaţi? Instructorul cu care ai făcut şcoala ar trebui să ramana instant fără drept de a mai practica meseria.

Aşa se conduce? Pai şi daca ăla făcea dreapta...tu ce aveai de gând? Să îl ocoleşti razant pe stânga? Tu îţi dai seama cu ce inconştienţă conduci? În momentul în care ăla a semnalizat şi a frânat, şi tu trebuia să frânezi nu să treci pe lângă el ca pe lângă un jalon. Inconstient pur şi simplu. Şi ţi se rupe că era să îl omori pe ăla de la marginea drumului. Tu ai grijă să scapi de sancţiuni. Incredibil. Lasă postarea numai să vadă lumea ce înseamnă prostie şi inconştienţă la volan”.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite