VIDEO Filmul care a prevestit epidemia de coronavirus. După nouă ani de la lansare a ajuns unul din cele mai vizionate filme în lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Contagion" FOTO: Warner Bros.Entertainment
"Contagion" FOTO: Warner Bros.Entertainment

Filmul „Contagion”, apărut în urmă cu nouă ani, este din nou în top în contextul epidemiei de coronavirus. Creaţia regizorului Steven Soderberg este singurul film artistic care prezintă realistic apariţia şi extinderea unei pandemii mondiale de coronavirus.

Premiera filmului „Contagion” a avut loc în 2011, însă în contextul apariţiei coronavirsului Covid-19, care a îmbolnăvit peste 110.000 de persoane şi a provocat aproape 4.000 de decese în toată lumea, acesta a revenit în atenţia publicului. La nouă ani de la apariţie, reuşeşte să ajungă din nou în topuri vânzărilor de pe internet.

Încă din luna ianuarie a început să apară printre cele mai descărcate filme de pe aplicaţia iTunes, în rând cu noile producţii „Joker” sau „Regele asfaltului”. 

Conform BuzzFeed News, anul trecut, în luna decembrie, în topul producătorului Warner Bros, filmul „Contagion” se afla de abia pe locul 270 în topul celor mai vizionate filme. Astăzi, filmul lui Steven Soderberg este pe locul secund. 

În distribuţia filmului regăsim mari actori precum Matt Damon, Kate Winslet, Jude Law, Gwyneth Paltrow, Laurence Fishburne, sau Marion Cotillard.

Creaţia regizorului Steven Soderberg este singurul film artistic care prezintă realistic apariţia şi paşii prin care se extinde o pandemie de coronavirus.

Contagion FOTO Warner Bros. Entertainment

Producătorul Michael Shamberg a declarat pentru BuzzFeed că s-a lucrat foarte mult ca filmul să fie cât mai realist, au fost consultaţi numeroşi specialişti, iar filmul a fost apreciat la vremea aceea chiar şi de lumea ştiinţifică.

Scenaristul Scott Z.Burns a spus pentru revista Fortune că deşi virusul din film este mult mai mortal decât Covid-19, intenţia a fost ca povestea să scoată la iveală implicaţiile sociale ale unei pandemii, cum răspund oamenii la provocare, cum pune stăpânire frica pe ei. 

“Legătura virusului cu coronavirusul de acum este pur întâmplătoare, nici nu este importantă. Ceea ce este cu adevărat important şi prezentat exact în film este răspunsul pe care-l oferă societatea, cum se răspândeşte frica, cum e efectul de domino. Acest lucru s-a dovedit foarte precis în acest film”, a spus Scott Z.Burns.

Contagion FOTO Warner Bros. Entertainment

Jude Law joacă rolul personajului Alan Krumwiede, un jurnalist care şi-a propus să obţină notorietate prin răspândirea de ştiri false şi zvonuri îngrozitoare care provoacă panică în rândurile oamenilor.  

Contagion FOTO Warner Bros. Entertainment

Pentru ca cineva să fie infectat cu virus, este nevoie să se întâlnească cu o persoană infectată sau să atingă obiectele care au fost infectate. Însă, pentru ca cineva să fie infectat “cu frică”, este suficient să se întâlnească cu un fake news, spune în film un oficial al ministerului Sănătăţii, jucat de Laurence Fishburne.

Producătorul Michael Shamberg a mai spus că de la bun început scopul acestui film a fost legat de latura ce ţine de sănătate publică în timpul epidemiei, să arate care sunt şi consecinţele lăsate de tragedie. „Contagion” a prevăzut destul de clar ceea ce a produs noului coronavirus chinezesc, anume o veritabilă epidemie de ştiri false, golirea magazinelor şi frica. 

Contagion FOTO Warner Bros. Entertainment

Shamberg a adăugat că a produs un thriller în care regizorul şi-a propus, fără îndoială, să şocheze oamenii, dar din care se pot trage şi învăţăminte.  

“În final, filmul arată că există soluţii, că omenirea se poate vindeca. Dacă filmul este alarmant, este pentru ca oamenii să îşi ia măsuri de precauţie, autorităţile să fim pregătite şi din punct de vedere al infrastructurii, pentru a face faţă dificultăţilor. Nu vrem să speriem oamenii că vor muri, ci îi pregătim să ştie să facă ceva”, a mai spus Michael Shamberg.
 

Contagion FOTO Warner Bros. Entertainment
Imagine indisponibilă
Contagion FOTO Warner Bros. Entertainment


 

Contagion FOTO Warner Bros. Entertainment


 

Contagion FOTO Warner Bros. Entertainment
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite