VIDEO Filmare rară cu Phoenix pe malul Begăi, în Timişoara anului 1969

VIDEO Filmare rară cu Phoenix pe malul Begăi, în Timişoara anului 1969

Moni Bordeianu şi Claudiu Rotaru Captură video

Unul din vechile videoclipuri ale celor de la Phoenix a fost filmat în anul 1969, la puţin timp după ce trupa şi-a schimbat numele din Sfinţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Videoclipul piesei „Culegătorul de melci” a fost filmat de Televiziunea Română, pe malul Begăi, în spatele Catedralei din Timişoara. S-a întâmplat în anul 1969, când trupa încă şi-a schimbat numele de Sfinţii în Phoenix.
 
Printre membri formaţiei îi regăsim pe Nicu Covaci, Claudiu Rotaru, la chitară, Moni Bordeianu, voce, Doril Vintilă Zaharia, la tobe, şi pe Bela Kamocsa, la chitară bas.
 
„Culegătorul de nuci” este piesa centrală a operei rock „Omul 36/80” (36 de ore din viaţa unui om în 80 de minute de muzică), concepută şi realizată de Sfinţii în toamna-iarna anului 1968.
 
Premiera a avut loc la Opera din Timişoara, în luna decembrie a aceluiaşi an. 
 
Compoziţiile erau deosebite, tot mai cursive şi dinamice, mult mai tensionate, formulele ritmice erau particulare, începuserăm să folosim chiar măsuri mixte. Victor Cârcu şi Victor Şuvăgău se întreceau care mai de care să facă texte încărcate de metafore şi de simboluri”, spune Nicu Covaci în cartea autobiografică „Phoenix, însă eu...”.

 
 
citeste totul despre: