VIDEO Explozie de bucurie la PNL Timiş după anunţarea exit-poll-ului: „Locul doi nu e aşa important”

VIDEO Explozie de bucurie la PNL Timiş după anunţarea exit-poll-ului: „Locul doi nu e aşa important”

Liderii PNL Timiş, savurând victoria lui Klaus Iohannis în primul tur al alegerilor prezidenţiale

Liberalii din Timiş au aşteptat, la ora 21, rezultatul exit-poll-urilor la ieşirea de la urne. Anunţul potrivit căruia Klaus Iohannis este cotat câştigător detaşat a fost primit cu aplauze. Liberalii din Timiş speră ca Iohannis să ajungă după numătăroare la un scor de peste 40 la sută.

Preşedintele filialei PNL Timiş, Nicolae Robu, preşedintele PNL Timişoara, Dan Diaconu, secretarul general, Alin Popoviciu şi alţi aproximativ 30 de liberali au aşteptat anunţarea exit-poll-urilor de la ora 21.00, la sediul PNL Timiş. Unul dintre liberalii de frunte ai PNL Timiş s-a arătat surprins că printre cei care au venit duminică seara la sediul PNL sunt unii pe care nu i-a mai văzut pe la partid înainte ca PNL să ajungă la guvernare.

Când a fost anunţat rezultatul exit-poll-ului care îl dă pe Klaus Iohannis câştigător al primului tur şi pe Viorica Dăncilă pe locul doi, iar pe Barna pe trei, liberalii timişeni au început să aplaude bucuroşi şi să scandeze numele lui Iohannis. Secretarul general al PNL Timiş, Alin Popoviciu, nu şi-a putut ascunde bucuria în momentul în care a fost anunţată diferenţa dintre locul doi (Viorica Dăncilă) şi locul trei (Dan Barna). „E prea mare diferenţa. Nu prea mai ai ce să…”, a spus Popoviciu în momentul în care au fost anunţate rezultatele obţinute de Dăncilă şi Barna.

Întrebat dacă s-a bucurat de intrarea Vioricăi Dăncilă în turul doi, secretarul general al PNL Timiş a declarat iniţial că toţi colegii săi s-au bucurat, dar apoi şi-a nuanţat declaraţia. „Eu m-am bucurat în primul rând pentru rezultatul lui Klaus Iohannis. Locul doi nu e aşa important. E important cine e locul întâi de fiecare dată”, a spus Popoviciu.

La rândul său, preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu a declarat că bucuria de la rezultatul alegerilor s-a datorat scorului obţinut de Iohannis, şi nu datorită candidatului de pe locul doi. „Nu ati decodificat correct. Noi ne-am bucurat că Iohannis a obţinut un scor atât de frumos. Noi ne-am propus să obţinem undeva la 40 la sută, iar acest scor a fost atins. Nu comentăm ce zic ceilalti, ei dezbat candidatul lor”, a spus Robu. Preşedintele PNL Timiş a admis că există riscul ca prin faptul că Iohannis este favorit clar în faţa Vioricăi Dăncilă, să existe o demobilizare a electoratului.

Lucrurile au decurs conform aşteptărilor. Suntem foarte fericiţi că preşedintele Klaus Iohannis a obţinut un număr atât de mare de voturi. (…) Ne dorim o victorie categorică, una răsunătoare, pur şi simplu prin diferenţa de scor”, a declarat Nicolae Robu, la sediul PNL Timiş.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: