Evaluare naţională 2015 - limba română. O elevă de clasa a VIII-a a povestit la examen cum şi-a petrecut Paştele în pat pentru că a făcut pe supereroul - VIDEO

Evaluare naţională 2015 - limba română. O elevă de clasa a VIII-a a povestit la examen cum şi-a petrecut Paştele în pat pentru că a făcut pe supereroul - VIDEO

O elevă din Lugoj a rezolvat una din cerinţele de la Evaluarea Naţională 2015 povestind cum şi-a petrecut Paştele cu capul bandajat FOTO Daniel Dancea

Aproximativ 5.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a din judeţul Timiş au susţinut luni prima probă a Evlauării Naţionale, Limba şi Literatura Română. La ieşirea din examen, părinţii i-au aşteptat cu sufletul la gură pe copii, iar profesorii au încercat să verifice modul în care elevi au rezolvat subiectele.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primii elevi care au susţinut Evaluarea Naţională la Colegiul Coriolan Brediceanu din Lugoj au ieşit din sala de examen în jurul orei 10.20. Primii care au ieşit din examen au fost asaltaţi de părinţii şi profesorii care aşteptau nerăbdători pe trotuarul din faţa şcolii. Profesorii care aveau elevi în examen i-au verificat pe aceştia din urmă la ieşirea din sală, pentru a vedea dacă au rezolvat corect exerciţiile de gramatică.

La solicitarea „Adevărul”, câţiva elevi au explicat cum au rezolvat ultimul punct de la subiectul doi în care li se solicita să realizeze o compunere liberă despre o zi de sărbătoare. „Eu am fost de Crăciun cu părinţii la munte şi s-a organizat un fel de concurs de ski cu spiritul Crăciunului. Nu era un premiu anume, se dorea doar să se simtă spiritul Crăciunului”, a povestit un elev de clasa a VIII-a. Un alt băiat a povestit o experienţă în care a fost în centrul oraşului pentru a împodobi un brad cu nişte prieteni. „Eu am scris o întâmplare din ajunul Crăciunului. Am fost la săniuş şi prietenii mei s-au lovit pe o pârtie”, a spus un alt băiat.

O fată a povestit cum a fost la colindat de Crăciun şi s-au jucat cu ceilalţi copii în zăpadă. „Eu am povestit despre Paşte cum mi l-am petrecut în pat, cu bandaj în cap pentru că înainte cu două zile mi-am spart capul făcând pe super-eroii prin ploaie”, a povestit tânăra. Un alt elev a povestit că de Paşte a fost la biserică cu familia şi a respectat tradiţiile de Paşte. „Eu am scris o poveste aproape reală care mi s-a întâmplat. Am fost într-o zi de Paşte la nişte prieteni, am jucat fotbal şi m-am lovit foarte tare la picior”, a spus elevul potrivit căreia povestea este „aproape reală” fiindcă întâmplarea nu a avut loc de Paşte, ci într-o zi obişnuită. 
 

Adevărul a obţinut subiectele la română la Evaluarea Naţională 2015 imediat după începerea examenului. Oferim şi rezolvările subiectelor, la Adevărul Live, unde o profesoară de română de la un liceu din Capitală explică pe îndelete cele mai bune abordări pentru cerinţele date.

 Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: