VIDEO Emisiunea în care eşti tuns indiferent ce spui. „M-am plictisit să aud oameni care tot timpul comentează, dar niciodată nu fac nimic”

VIDEO Emisiunea în care eşti tuns indiferent ce spui. „M-am plictisit să aud oameni care tot timpul comentează, dar niciodată nu fac nimic”

Robert - "Bărbierul mobil" în acţiune la Cut

Invitaţii la “Cut” sunt puşi pe scaunul de frizer, iar în timpul interviului sunt frezaţi de către Robi - “Bărbierul mobil”.

În acest weekend, la Timişoara a fost lansat primul episod “Cut”, un proiect online de interviuri realizat de cei de la Szalt. Ineditul emisiunii este că invitaţii sunt puşi pe scaunul de frizer, iar în timpul interviului făcut de Noemi Varga sunt supuşi unui „fresh cut” de către Robi - “Bărbierul mobil”.
 
Invitatul primei ediţii a fost actorul Ion Rizea (cu 20 de ani de activitate şi peste 70 de roluri în teatru şi film), director administrativ al Teatrului Naţional “Mihai Eminescu” din Timişoara.  
 
Omul cu iniţiativa este Robert Birlibescu, cunoscut în Timişoara şi ca „Bărbierul mobil”. 
 
„Voiam să fac ceva pentru că m-am plictisit să aud oameni care tot timpul critică, comentează dar niciodată nu fac nimic. Mi s-a părut o chestie faină. Am început treaba asta cu tunsul, apoi voiam să fac şi chestii de televiziune. Voiam să aduc în faţă oameni care chiar fac ceva în viaţă. Şi avem mulţi”, a declarat Robert Birlibescu.  
 
 
Omul care te tunde la tine acasă
 
Robi nu lucrează la o frizerie sau la un salon special. El tunde acolo unde este chemat. Şi poate fi chemat acasă, la domiciuliu, la locul de muncă, la diverse evenimente sau chiar la festivaluri, acolo unde tunde pe gratis. 
 
“Am şi o pagină de Facebook unde mă găsesc oamenii, dar în general reclama a mers din gură în gură. Oamenii mulţumiţi m-au lăudat, s-a auzit de mine şi mi-am făcut o clientelă. Şi ei nu au devenit doar clienţi, ci şi prieteni. Prin asta cunosc o grămadă de oameni şi pe mine mă ajută. Participarea la evenimente e o ideea mai aparte. Acolo mă duc benevol. Nu cer bani. Vreau să dau ceva de la mine oamenilor”, a afirmat Rober Birlibescu.  
 
 
Tunsul e ca modelajul
 
Robi este absolvent al Facultăţii de Agronomie, are un master la Politehnică, iar înainte de facultate a făcut Liceul de Arte Plastice. Asta i-a format ochii şi pentru tuns. Iniţial se tundea singur, apoi a început să îşi tundă şi prieteni. 
 
“Eu am fost la Arte Plastice, nu văd tunsul ca pe ceva banal. Un tuns şi atât. Pentru mine e ca şi modelajul, ca şi sculptura. Încerc să fac ceva, să pun în evdienţă omul, trăsătura umană. Încerc fiecărui om să-i adaptez freza, să încerc să arate cât mai bine, până la urmă asta e ideea. Din punctul meu de vedere, orice meserie e o artă. Dacă o faci cu plăcere şi cu pasiune, încerci să o duci la un nivel cât mai înalt, da, e o artă”, a mai declarat Robi. 
 
 
Puteţi vedea primul episod din „Cut”, cu actorul Ion Rizea. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: