VIDEO Elevă de clasa a XII-a, în culmea fericirii pentru că i-a picat „Luceafărul” la BAC: „Mi se aliniază planetele când îmi place un subiect”

VIDEO Elevă de
clasa a XII-a, în culmea fericirii pentru că i-a picat „Luceafărul” la BAC: „Mi
se aliniază planetele când îmi place un subiect”

Elevă care a susţinut examenul de Bacalaureat la Lugoj FOTO Daniel Dancea

Aproape 4.000 de absolvenţi de clasa a XII-a din judeţul Timiş au trăit astăzi emoţiile primei probe a examenului de Bacalaureat. Elevii claselor cu profil real au declarat că subiectele au fost foarte uşoare.

La primul subiect elevii au avut de rezolvat mai multe cerinţe în baza unui fragment de text extras din Note de călătorie, scris de Anton Holban. La Subiectul al II-lea candidaţii au avut de explicat rolul notaţiilor folosite de autor în fragmentul din opera Ultima oră  de Mihail Sebastian. La Subiectul al III-lea, la Profilul Real, au avut de realizat un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinte particularităţile unui text poetic studiat, aparţinând lui Mihai Eminescu sau Tudor Arghezi. La Profilul Umanist candidaţii au avut la subiectul al III-lea de comentat arta poetică a operei lui Ion Barbu sau Lucian Blaga.

Mai mulţi elevi realişti care au susţinut prima probă a examenului de Bacalaureat la Colegiul Naţional Coriolan Brediceanu din Lugoj au declarat la ieşirea din examen că subiectele au fost foarte uşoare. O elevă era foarte bucuroasă pentru că i-a picat „Luceafărul”, mai ales că are ocazia să câştige sucuri şi cafele din partea colegilor cu care a pariat că „Mi-a picat subiectul care îmi place şi pe care îl ştiu. Se aliniază planetele când îmi place un subiect foarte mult la olimpiade şi la concursuri şi mă aşteptam să îmi pice ceva ce ştiu foarte bine”, a declarat eleva lugojeană.

Elevi bucuroşi pentru că le-a picat la examenul de Bacalaureat poemul "Luceafărul"

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: